Companii

Oficialii grupului italian Artsana, despre producţia de la Botoşani: Am demarat vânzarea fabricii, iar angajaţii care nu vor fi preluaţi de cumpărător vor fi disponibilizaţi

Oficialii grupului italian Artsana, despre producţia de...

Autor: Cristina Roşca

28.05.2024, 10:30 4092

În cel mai bun moment, fabrica autohtonă avea peste 900 de salariaţi, numărul înjumătăţindu-se până la final de 2022, arată datele publice.

Oficialii grupului italian Artsana, care producea la Botoşani articole textile pentru copii sub branduri precum Chicco şi Prenatal, anunţă că au început un proces de vânzare al fabricii locale. Răspunsul lor vine la scurtă vreme după ce ZF a scris că ei au de gând să închidă producţia, iar ANOFM a declarat că grupul a anunţat instituţia de in­ten­ţia de a face concedieri colective.

„Artsana Group a demarat un proces de vânzare a fabricii pe care o deţine în România, la Botoşani, şi unde realiza articole textile. După a­cest exit, compania va disponibiliza per­sonalul care nu va fi preluat de cum­părător“, au răspuns oficialii gru­pului la solicitarea ZF. Ei nu dez­văluie numele cumpărătorului. Re­pre­zentanţii companiei mai spun că această operaţiune este de fapt o con­secinţă a „raţionalizării“ pro­duc­ţiei de articole pentru copii de la fabrica din Verolanuova, din Italia. La Botoşani se realizau părţi com­po­nente sau bunuri finite care apoi erau trimise în ţara-mamă, Italia, la Verolanuova.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro