Companii

Oil Terminal, operator portuar controlat de statul român, a încheiat două contracte de prestări servicii, în valoare totală de 94,5 milioane lei, cu Oscar Downstream Măgurele şi Litasco Geneva

Oil Terminal, operator portuar controlat de statul...

Autor: Roxana Rosu

04.01.2022, 12:23 503

Oil Terminal (simbol bursier OIL), operator portuar controlat de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (59,6%), a încheiat două contracte de prestări servicii, în valoare totală de 94,5 milioane lei, cu Oscar Downstream Măgurele şi Litasco Geneva, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Primul contract, de 40 milioane lei, a fost semnat cu Oscar Downstream şi prevede primirea de motorină în rezervoarele Oil Terminal, depozitare, amestecare motorina cu biodiesel, încărcare în autocisterne, cisterne, nave, barje fluviale.Contractul este valabil pe parcursul anului curent.

Al doilea acord, de 54,5 milioane lei, a fsot semnat de Oil Terminal cu compania Litasco, cu sediul central în Geneva, şi prevede descărcarea petrolului din nave maritime şi predarea lui la Conpet pentru pompare la rafinărie, incarcare benzina si motorina la nave, depozitare titei si produse petroliere.

Oil Terminal a încheiat primele nouă luni ale anului cu un profit net de 18,93 mil. lei, în urcare cu 90,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, la afaceri de 160 mil. lei, plus 13,8%, arată datele din raportul trimestrial.

Compania a realizat o EBITDA (profit înainte de taxe şi impozite) în valoare de 32,52 mil. lei, în urcare cu 33,1% faţă de primele nouă luni din 2020, având o marjă de profit brută de 13,6%, comparativ cu 8,4%. Profitul din exploatare a fost de 23 mil. lei, plus 60%.

Oil Terminal are 102 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 16,73% de Sebastian Valentin Dumitrescu, respectiv în proporţe de 59,6% de statul român prin Ministerul Energiei. 



 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO