Companii

Olandezii de la Photon Energy îşi dublează portofoliul de proiecte solare din România: Am cumpărat parcuri abandonate în 2014

Olandezii de la Photon Energy îşi dublează portofoliul...

Autor: Roxana Petrescu

13.05.2021, 09:30 337

♦ Photon Energy, grup olandez concentrat pe dezvoltarea şi operarea de proiecte solare, a ajuns la un portofoliu de parcuri de 190 MW în diferite stadii de dezvoltare, aproape dublu faţă de nivelul de 105 MW pe care îl avea la finalul anului trecut. Datele sunt prezentate în raportul pe primul trimestru al grupului.

„Echipa din România a achizi­ţio­nat proiecte abandonate în 2014 atunci când schema de sprijin pentru pro­iectele de energie verde s-a oprit. Revitalizarea acestor proiecte care aveau avantajul permiselor de con­stru­ire deja obţinute şi al avizelor de ra­cordare i-a permis echipei locale să crească semnificativ portofoliul de pro­iecte“, se arată în raportul finan­ciar pentru primele trei luni publicat de grupul olandez.

Dincolo de România, Photon Energy se concentrează pe proiecte solare în Australia, Ungaria şi Polo­nia, România fiind însă ţara cu cel mai mare portofoliu de proiecte aflat în dezvoltare. Dacă se vor concretiza planurile, investiţiile în cei 190 MW s-ar putea ridica la peste 150 de milioa­ne de euro luând în calcul preţurile medii din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO