Companii

Olandezii de la FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din ţară, au inaugurat o nouă linie de producţie la fabrica din Cluj, pentru caşcavalul Napolact, după investiţii de 3 mil.euro

Olandezii de la FrieslandCampina, unul dintre cei mai...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2022, 13:36 425

FrieslandCampina România, unul dintre cei mai mari producători de lactate din ţară, a inaugurat joi o nouă linie de producţie la fabrica din Cluj, pentru caşcavalul Napolact, în urma unei investiţii de aproximativ 3 milioane de euro.

Proiectul face parte din planul de extindere a fabricii din cadrul Centrului de Excelenţă a brânzeturilor FrieslandCampina din România.

 "Marcăm cu mândrie acest moment important în istoria fabricii din Cluj, deoarece astăzi facem încă un pas în călătoria noastră strategică de a crea un centru de excelenţă pentru brânzeturi la Cluj, începută în 2017 cu noile facilităţi pentru telemea. Linia de producţie pentru caşcaval, inaugurată astăzi, are o capacitate anuală de peste 3000 de tone şi creşte cu 40 numărul de locuri de muncă din domeniul producţiei de brânză pentru clujeni. Ne-am angajat să aducem valoare în România în vieţile consumatorilor, angajaţilor, partenerilor, fermierilor, dar şi pentru comunitatea locală", a declarat Ferenc Szecskó, Director General FrieslandCampina România.

În afară de caşcaval, compania produce la Cluj trei tipuri de telemea, brânza de burduf, brânza topită, unt si lapte.

Capacitatea de producţie a centrului de excelenţă în brânzeturi de la Cluj este de 8.000 de tone de brânză şi unt pe an şi până la 35.000 de tone de lapte în ambalaje de carton.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO