Companii

Olandezul Remon Vos a ajuns cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România: 1 milion de metri pătraţi

Remon Vos, CEO şi acţionar CTP: În cinci ani sperăm să ajungem la o su­prafaţă construită de două ori mai mare decât în prezent. Noi credem că vom vedea noi in­vestitori în logistică, producţie sau e-commerce care vor veni în România.

Remon Vos, CEO şi acţionar CTP: În cinci ani sperăm să ajungem la o su­prafaţă construită de două ori mai mare decât în prezent. Noi credem că vom vedea noi in­vestitori în logistică, producţie sau e-commerce care vor veni în România.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.02.2019, 00:08 3855

Grupul CTP, dezvoltat de Remon Vos, a investit peste 500 mil. euro în România, iar la un randament de 8%, valoarea proiectelor s-ar ridica la 600 mil. euro la o chirie de 4 euro/mp/lună.

Dezvoltatorul de spaţii logistice şi industriale CTP, controlat de antreprenorul olandez Remon Vos, a ajuns la un milion de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale la doar cinci ani de la intrarea pe piaţă.

Astfel, grupul care a început acum două decenii să ridice depozite în Cehia a ajuns la peste un sfert din piaţa locală de spaţii logistice şi industriale moderne.

„În cinci ani sperăm să ajungem la o su­prafaţă construită de două ori mai mare decât în prezent. Noi credem că vom vedea noi in­vestitori în logistică, producţie sau e-commerce care vor veni în România. Totodată, cred că infrastructura din România se va dezvolta, salariile vor creşte, fabricile vor investi mai mult în automatizarea proceselor, noi vom investi mai mult în proprietăţi şi legislaţia în anumite domenii se va modifica“, a spus Remon Vos, CEO şi acţionarul principal al CTP, companie care a investit peste 500 milioane de euro de la intrarea pe piaţa locală.

Remon Vos, 48 de ani, a pus bazele CTP în urmă cu aproximativ 20 de ani împreună cu alţi doi investitori cu scopul de a construi proprietăţi industriale de clasa A în Cehia. În 2014, compania a început să se extindă regional, investind în Ungaria, Slovacia şi România. În cinci ani, CTP a ajuns la peste

5 milioane de metri pătraţi de spaţii logistice în opt ţări. În România, CTP are 15 parcuri, în Arad, Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Piteşti, Salonta, Sibiu, Timişoara şi Turda. Rata de neocupare din parcurile CTP este sub 5%.  CTP a semnat pentru achiziţia a 22 hectare de teren în nord-estul Capitalei, unde va dezvolta alte spaţii logistice. „Ne-am concentrat până acum pe vestul Bucureştiului, dar avem cereri pentru a dezvolta spaţii în nord-estul Capitalei. Terenul are 22 hectare şi plănuim să construim 100.000 mp în următorii trei ani. Vom începe construcţia în 2020.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO