Companii

Oltchim s-a vândut pe bucăţi: 3 companii îşi împart activele combinatului chimic

Oltchim s-a vândut pe bucăţi: 3 companii îşi împart...

Autor: Roxana Rosu

18.10.2017, 10:07 5827

Oltchim va încheia în această săptămână contractele de vânzare pentru pachete de active din cadrul combinatului chimic cu trei companii, respectiv Chimcomplex S.A. Borzesti, Dynamic Selling Group SRL şi White Tiger Wealth Management Ltd, şi poartă în continuare discuţii cu alţi ofertanţi.

Compania a demarat procesul de vânzare a nouă pachete de active la sfârşitul anului trecut in cadrul fazei de reorganizare a procedurii de insolventa, pentru care a primit nouă oferte angajante.

Cele trei contracte de vânzare care vor fi încheiate în această săptămână sunt cu Chimcomplex S.A. Borzesti, pentru cinci pachete de active integral şi unu parţial (pachetele de active nr. 1-5 şi parţial 7), cu Dynamic Selling Group S.R.L pentru un pachet (nr. 6) şi cu White Tiger Wealth Management Ltd pentru şase pachete intergrale şi unu parţial (nr. 1, 3-5, 7, 8 si partial  9).

Conform contractului, pachetele achiziţionate de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Pachetul PO/Polioli, Pachetul Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC, potrivit unui comunicat al Maravela &Asociatii, firma de avocatură care a consiliat cumpărătorul. 

In continuare Oltchim poarta discutii cu alti ofertanţi, se arată în anunţul publicat astăzi la BVB.

Finalizarea tranzactiilor in baza acestor contracte este supusa anumitor conditii care trebuie indeplinite, printre care se numara aprobarea finala de catre adunarea generala a creditorilor Societatii, acest organism finalizand selectia ofertantilor castigatori. 

Procesul de vânzare se anticipeaza că va fi finalizat în prima parte a anului 2018. 

În vânzarea activelor, Oltchim a fost consiliat de casa de avocatură Bondoc&Asociaţii, iar pentru Chimcomplex a oferit consiliere Maravela &Asociatii.

Oltchim are o capitalizare de 133 milioane lei pe Bursă, o acţiune a companiei fiind tranzacţionată miercuri dimineaţă la 0,39 lei, în creştere cu 0,52%.

Datoriile totale ale Oltchim, companie intrată în insolvenţă în 2013, au fost de 800 mil euro, dar o parte din ele au fost şterse şi au rămas 307 mil. euro, creditorii fiind în primul rând instituţii ale statului, furnizorii şi pe locul doi băncile.

Oltchim a raportat o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro şi un profit de 6,1 milioane de euro în primele şase luni din 2017. Cifra de afaceri obţinută în primul semestru al acestui an este de 105,8 milioane de euro (480 de milioane de lei), de două ori mai mare faţă de cea obţinută în primul semestru din 2013, momentul intrării societăţii în insolvenţă. Cifra de afaceri realizată în din primele şase luni din 2017 a crescut cu 27% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016.

Chimcomplex Borzeşti, parte a grupului  grupului SCR controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, a depus pe 6 iulie o ofertă angajantă pentru preluarea acti­velor combinatului Oltchim Râm­ni­cu Vâlcea în vederea creării Companiei Ro­mâne de Chimie.  SCR spunea în luna iulie că are asigurată o finanţare de până în 200 mi­lioa­ne euro pentru preluarea Oltchim, sumă care nu acoperă doar achi­ziţia activelor, ci şi capitalul de lu­cru, investiţiile în mediu şi active pentru perioada următoare. 

Dynamic Selling Group Galaţi - Distribuitor Ramplast este unul dintre cei mai mari distribuitori de profile si accesorii pentru prelucrarea tamplariei PVC din Romania. PRodusele Ramplast sunt fabricate de Divizia de Materiale de Constructii a Oltchim Ramnicu Valcea. Firma are 8 depozite proprii si distribuitori şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 113,95 milioane lei şi un profit net de 5,96 miliaone lei.

White Tiger Wealth Management este o firmă de investiţii înfiinţată în 2001, cu sedii în Anglia, SUA, San Marino şi Hong Kong. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO