Companii

Oltenia, noua capitală a prosumatorilor: Care sunt regiunile care găzduiesc cele mai mari comunităţi de mici producători-consumatori de energie?

Oltenia, noua capitală a prosumatorilor: Care sunt...

Autor: Roxana Petrescu

29.12.2021, 00:06 4841

Peste 20% dintre prosumatorii înregistraţi la începutul lunii noiembrie în România erau situaţi în zona Olteniei, aproape 2.600 de mici consumatori de energie din această regiune alegând să devină producători prin intermediul energiei solare, arată datele oficiale de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Scumpirea accelerată a energiei electrice i-a determinat pe mulţi consumatori să facă pasul spre zona de producţie, programele gvernamentele şi fondurile europene dispo­nibile pentru aceste proiecte oferind un impuls suplimentar. Datele oficiale arată că până la finalul acestui an, România ar putea ajunge la o comunitate de prosumatori, termenul asociat consumatorilor de energie care devin producători, de 15.000 de membri, saltul fiind spectaculos în comparaţie cu cei 1.700 de prosumatori care existau în februa­rie, în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO