Companii

Omul care mişcă o cincime din agricultura României - azerul Jabbar Kanani, în Business Magazin

Omul care mişcă o cincime din agricultura României - azerul Jabbar Kanani, în Business Magazin

Foto: Octav Ganea

Autor: Departamentul Economic

22.10.2012, 18:03 2972

Materialul de copertă pe care noul Business Magazin îl propune cititorilor luni, 22 octombrie, este "Omul care mişcă o cincime din agricultură" - azerul Jabbar Kanani, care în primul său uinterviu în presă povesteşte despre evoluţia afacerii sale, investiţiile făcute, dar şi potenţialele riscuri.

Jabbar Kanani a venit de 27 de ani în România, iar de atunci a clădit Agricover, companie care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de circa 200 de milioane de euro. Concret, Agricover este veriga dintre agricultură şi fabrici, având mai mult de 3.000 de clienţi fermieri, fiecare dintre ei cu zeci de hectare de teren. Acelaşi grup are şi 110 clienţi în industria procesatoare - de la morărit şi panificaţie până la furaje şi industria cărnii. În cinci ani afacerile ar urma să se dubleze, iar antreprenorul de origine azeră se gândeşte să-şi listeze afacerile la bursa din Bucureşti.

Jabbar Kanani n-a mai acordat niciun interviu pentru că nu-i place vizibilitatea şi înainte de a accepta să-şi spună povestea redactorul Business Magazin a dat aproape un examen. Jabbar Kanani a căpătat, de-a lungul celor 27 de ani pe care i-a petrecut în ţară, abilitatea de a se exprima fluent în română şi vorbeşte despre sine ("chiar şi acasă") la persoana întâi plural: "Noi facem/alegem/decidem".

Biroul în care îşi petrece zece ore pe zi, de la nouă dimineaţa la şapte seara, n-are nicio urmă de lux. Jabbar Kanani povesteşte deschis că turnura pe care a luat-o destinul său, de când a venit să înveţe în România, a fost neaşteptată, că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. "1990 m-a prins student în anul patru la medicină şi era un moment interesant", spune Jabbar Kanani. El venise la studii în România din Iran, iar în anii pe care i-a petrecut a ajuns să cunoască mentalităţile naţiei.

Acest material poate fi citit integral în editia tiparită a revistei Business Magazin, care e disponibilă de luni la chioşcurile din reţelele Inmedio şi Relay.

Tot acest număr din Business Magazin au fost abordate o serie de subiecte de actualitate, analize şi comentarii grupate în secţiunile: RESURSE UMANE: Drama managerului repatriat, instrus în propria companie; SPECIAL: Cum era să aibă Europa cea mai mare companie din industria aviatică din lume şi de ce nu are; GADGET: Tabletele cu Windows 8 ar putea deveni hitul sărbătorilor de iarnă; TURISM: Ischia, insula din coasta paradisului - idei pentru o vacanţă de neuitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO