Companii

Omul de afaceri Lucian Anghel a ieşit din acţionariatul BSS, afacere de 10 mil. euro/an

Omul de afaceri Lucian Anghel a ieşit din acţionariatul...

Autor: Cristi Moga

25.03.2015, 00:02 2344

Firma de property şi facility manage­ment Building Support Services (BSS), înfiinţată de omul de afaceri Lucian Anghel în 2003, a intrat integral în proprietatea grupurilor REIWAG din Austria şi FIDEN din Germania după ce fondatorul şi alţi doi acţionari români – Mihaela Iuliana Călinescu şi Doina Stăncescu – şi-au cedat parti­cipaţiile în favoarea grupului austriac.

„Grupul REIWAG, specializat în servicii de Facility Management, a achiziţionat acţiunile minoritarilor firmei BSS, firmă în care grupul austriac era deja acţionar încă din anul 2006. Prin acest pas important, BSS are în prezent un acţionariat integral străin“, au anunţat reprezentanţii BSS. Potrivit datelor din Monitorul Oficial, la finalul anului trecut cei trei acţionari români aveau câte o participaţie de 10% din capitalul social al BSS, iar ceilalţi acţionari erau FIDEN International, cu o participaţie de 53,3%, şi Talpa Invest, cu 16,7%. Schimbarea de acţionariat a dus şi la numirea unui nou director general în persoana lui Paul Drăgoiu. Anul trecut, BSS a realizat afaceri de 47 de milioane de lei (10,7 mil. euro), în creştere cu 3% faţă de anul precedent, când BSS avea 568 de angajaţi.

BSS este unul dintre cei mai mari jucători din industria de property şi facility management din România, firma furnizând servicii pentru un portofoliu de circa trei milioane de metri pătraţi de spaţii comerciale, de birouri şi logistice.

Din portofoliul administrat de BSS fac parte depozitele Mega Image şi clădiri de birouri precum Europe House sau Riverplace Semănătoarea, în timp ce pentru magazinele Hornbach şi Petrom City firma oferă servicii de facility management (pază, curăţenie, etc.).

Grupul REIWAG, fondat în urmă cu mai bine de 100 de ani la Viena, este prezent în şase pieţe din regiune – Cehia, Croaţia, România, Serbia, Slovacia şi Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO