Companii

OMV a găsit cumpărători pentru rafinăria Bayernoil: Vom continua să operăm trei rafinării printre care şi Petrobrazi

OMV a găsit cumpărători pentru rafinăria Bayernoil:...

Autor: Roxana Petrescu

19.12.2013, 13:30 725

Austriecii de la OMV au semnat un acord pentru vânzarea participaţiei de 45% în rafinăria germană Bayernoil către Varo Energy, o asociere între gigantul Vitol, cel mai mare trader de energie din lume, şi Carlyle Group.

Această vânzare marchează finalizarea procesului de reducere planificată a capacităţii anuale de rafinare a OMV cu 4,6 milioane de tone, la 17,4 milioane de tone prin rafinăriile Schwechat (Austria), Burghausen (sudul Germaniei) şi Petrobrazi (românia).

"Strategia OMV urmăreşte să optimizeze divizarea capitalului aferent segmentului de Rafinare şi Marketing din portofoliul total. Rafinăria Bayernoil nu este integrată în ceea ce priveşte industria petrochimică şi nu vizează, aşadar, segmentul materialelor plastice, fapt ce a condus la decizia de a o vinde. OMV va continua să opereze trei rafinării: cele din Schwechat (Austria) şi Burghausen (sudul Germaniei), ce au ca activitate producţia integrată de petrochimicale, şi rafinăria Petrobrazi (România), destinată procesării ţiţeiului. Acestea, sunt, aşadar, integrate complet în activităţile din segmentul upstream", au mai spus reprezentanţii OMV, care nu au anunţat valoarea tranzacţiei.

OMV a închis în 2011 rafinăria Arpechim din România pentru care nu a găsit niciun cumăpărător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO