Companii

Oncochain, startup de colectare şi analiză a datelor în domeniul oncologic, vrea să obţină o finanţare de 200.000 de euro prin listarea pe SeedBlink pentru dezvoltarea afacerii şi vizează extinderea regională din 2022

Oncochain, startup de colectare şi analiză a datelor...

Autor: Roxana Rosu

12.10.2020, 14:48 186

Oncochain, o platformă de colectare şi analiză a datelor în domeniul oncologic, vrea să obţină o finanţare de 200.000 de euro prin equity crowdfunding pe SeedBlink, cea mai mare platformă dedicată startup-urilor tehnologice din Europa de Sud-Est.

Listarea va avea loc mâine, 13 octombrie, la ora 10.00.

Runda totală de finanţare este în valoare de 350.000 de euro, dintre care 200.000 de euro sunt targetaţi prin equity crowdfunding pe SeedBlink, iar 100.000 sunt investiţi de fondul de digital health Cleverage Venture Capital.

Oncochain este un start-up lansat în Timişoara la începutul lui 2019 de către soţii Mădălin Margan (32 de ani) şi Roxana Margan (32 de ani), ambii medici specializaţi în obstetrică - ginecologie. Datele colectate din practica clinică de zi cu zi sunt oferite profesioniştilor din domeniul sănătăţii oncologice, institutelor de cercetare şi companiilor farmaceutice sub formă de analize statistice. Informaţiile sunt anonime şi au ca scop să genereze evidenţe care pot orienta cercetarea şi creşte calitatea serviciilor medicale.

“Ideea de a lansa o astfel de platformă a apărut în 2017-2018, când eram în ultimii ani de rezidenţiat şi întâlneam adesea cazuri de femei cu probleme oncologice, mai ales cu cancer ginecologic. Ne-am dat seama că se pierdeau foarte multe date importante pentru cercetare pentru că nu exista un mecanism funcţional de colectare şi centralizare a acestora. Ne-am gândit atunci să cream noi un produs care să adune şi să structureze aceste informaţii pentru a ajuta medicii, organizaţiile din domeniul cercetării, dar, mai ales, pacienţii. Finanţarea pe care o targetăm pe SeedBlink ne va ajuta să ne extindem echipa de dezvoltare software şi pe cea de business development în urmatoarele 18 luni astfel încât să ne atingem obiectivele pentru 2021-2022”, afirmă Mădălin Margan, co-fondator şi CEO al Oncochain.

Printre investitorii interesaţi se numără reţelele de business angels Growceanu şi Transilvania Angels Network.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO