Companii

One United demarează o investiţie de 100 mil. euro într-un proiect imobiliar pe fosta platformă Automatica

One United demarează o investiţie de 100 mil. euro...

Autor: Bogdan Alecu

09.02.2018, 00:07 9442

Compania One United Properties, dezvoltator imo­bi­liar specializat pe proprietăţi rezidenţiale în Bucureşti, con­trolată de Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu, va investi 100 mil. euro într-un proiect imobiliar care pre­vede construcţia a trei clădiri de apartamente şi un turn de birouri pe fosta platformă Automatica, de la intersecţia dintre b-dul Mircea Eliade şi Calea Floreasca. Pe aceeaşi platformă, cei de la Auchan vor restaura şi moderniza fosta hală a uzinei Ford din perioada interbelică.

„Lucrările la One Mircea Eliade si One Tower vor de­mara luna aceasta. Începem întâi cu licitaţia pentru in­cin­tă, pentru groapă şi pereţi laterali, după care vom or­ga­niza o licitaţie pentru antreprenor general. Fosta hală Ford aparţie Auchan, iar cel mai probabil ei vor lucra cu o companie cu experienţă în restaurare“, a spus Victor Căpita­nu, fondator al One United. Astfel, o zonă abando­na­tă de ani buni dintr-una dintre cele mai exclusiviste zone ale Bucureştiului va fi repusă în circuitul comercial, schimbând cartierul din jurul ei.

Proiectul imobiliar va include o componentă de rezi­den­ţial, reprezentată de proiectul One Mircea Eliade ală­turi de One Tower, o clădire de birouri de 24.000 mp su­prafaţă închiriabilă. Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan Româ­nia, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o supra­fa­ţă de 125.000 mp construiţi (73.000 mp suprateran şi 52.000 mp subteran). Cele trei turnuri care se vor ridica în cadrul proiec­tu­lui re­zidenţial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apar­ta­mente exclusiviste (2 turnuri P plus 15, 1 turn P plus 20), cu ve­dere panoramică spre Parcul Floreasca şi Lacul Floreasca.

Clădirea de birouri One Tower (P plus 16) va beneficia de o suprafaţă pe etaj de 1.450 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO