Companii

One United Properties: Pentru o clădire verde costul de construcţie e cu 10-15% mai mare, dar există avantaje, începând cu durata de viaţă a proiectului

Mihai Păduroiu, CEO office division

One United Properties: Clădirea trebuie să rămână atractivă pentru utilizatorii finali nu doar în următorii 5-7 ani, ci şi peste 15, 20 sau 25 de ani. Iar aici, certificările verzi au un impact major.

Mihai Păduroiu, CEO office division One United Properties: Clădirea trebuie să rămână atractivă pentru utilizatorii finali nu doar în următorii 5-7 ani, ci şi peste 15, 20 sau 25 de ani. Iar aici, certificările verzi au un impact major.

Autor: Cristina Roşca

07.05.2021, 00:05 1480

♦ One United Properties este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din România, având în portofoliu proiecte în segmentul de birouri şi în cel rezidenţial.

Românii sunt tot mai atenţi la im­pac­tul pe care deciziile lor îl au asu­pra mediului înconjurător, astfel că achi­ziţia unei case sau închirierea unui bi­rou într-o clădire verde este de in­teres chiar dacă asta înseamnă un preţ mai mare. De altfel, şi costul ri­di­cării unei astfel de clădiri e mai ri­di­cat ca în cazul unui imobil necertificat.

„Pentru o clădire verde, când vor­bim de costuri, există un „pre­­mi­um“ pe care dez­voltatorul îl plă­teşte şi pe care tre­bu­ie să îl ia în calcul în ecu­aţia de dezvoltare. Aş estima că vorbim de un cost supli­men­tar între 10 şi 15% din valoa­rea în­tre­gului pro­iect“, spu­ne Mihai Păduroiu, CEO of­fice division One Uni­ted Properties.

Acest cost supli­men­tar este jus­ti­ficat însă de o serie de beneficii ul­te­rioa­re, precum durata de viaţă a pro­iectului, adaugă el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO