Companii

One United Properties propune o a doua tranşă de dividende pentru 2021, ajungând la un total de 75 milioane lei. Acţionarii aleg şi noul CA, cu doi membrii noi, Augusta Dragic, cofondator Superbet, şi Magdalena Soucek, country manager EY Cehia

One United Properties propune o a doua tranşă de...

Autor: Roxana Rosu

04.04.2022, 11:29 698

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (BVB: ONE) vrea să distribuie o a doua tranşă de dividende pentru 2021, în valoare de 42,5 milioane lei, propunerea urmând să fi discutată la Adunarea Generală a Acţionarilor din 26 aprilie, potrivit unui comunicat trimis la redacţie.

Pe ordinea de zi se mai află şi majorarea de capital social cu aport în numerar, răscumpărarea de acţiuni, precum şi alegerea de noi membri ai Consiliului de Administraţie.   

Prima tranşă de dividende în valoare brută de 32,5 milioane de lei a fost aprobată în AGA din septembrie 2021 şi plătită în octombrie 2021.

Consiliul de Administraţie a propus acţionarilor aprobarea celei de-a doua tranşe în valoare de 42,5 milioane de lei. Dacă va fi aprobat în AGA anuală, dividendele cu o valoare brută de 0,0165 lei per acţiune vor fi plătite la 30 mai 2022. Politica de dividende a One United Properties include plata semestrială a dividendelor.

„One United Properties a avut un an prosper datorită impulsului primit în urma IPO-ului pe bursă. Performanţa excepţională a echipei noastre este o confirmare pentru toţi stakeholderii că suntem hotărâţi să ne menţinem poziţia de lider de piaţă pentru dezvoltări rezidenţiale şi cu utilizare mixtă premium şi să continuăm să aducem profituri consistente pentru acţionarii noştri. Deşi realizăm permanent investiţii importante în dezvoltarea companiei, reuşim să menţinem o poziţie excelentă de numerar şi, prin urmare, în conformitate cu politica noastră de dividende, Consiliul de Administraţie propune Adunării Generale anuale a Acţionarilor acordarea celei de-a doua tranşe a dividendelor pentru anul 2021, în valoare de 42,5 milioane de lei”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

Mandatele celor şapte membri actuali ai Consiliului de Administraţie vor expira pe 26 aprilie 2022, iar candidaţii propuşi sunt Claudio Cisullo (actualul Preşedinte al Consiliului de Administraţie), Victor Căpitanu, Andrei-Liviu Diaconescu, Dragoş Manda, Marius Diaconu, toţi membri în prezent în Consiliul de Administraţie al One United Properties, precum şi Augusta Dragic şi Magdalena Soucek, două noi propuneri de membri ai Consiliului.  

Augusta Dragic a co-fondat Grupul Superbet în 2008 împreună cu Sacha Dragic. În 2019, Superbet a atras investiţii minoritare de 175 de milioane de euro de la Blackstone, un grup global de investiţii cu sediul în SUA.

Magdalena Soucek a ocupat funcţia de Country Managing Partner pentru EY în Republica Cehă din 2008 până în decembrie 2021. Din 2011 până în 2020 a fost şi Managing Partner pentru Clusterul Central al EY, care include Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Serbia, Croaţia, Bosnia, Herţegovina şi Muntenegru. Sub conducerea ei, Clusterul aproape şi-a dublat dimensiunea, cu afaceri de 220 de milioane de dolari, 80 de parteneri şi 2.500 de angajaţi. Magdalena Soucek are peste 30 de ani de experienţă în furnizarea de servicii de audit şi consultanţă pentru afaceri. 

În cadrul AGA din aprilie, acţionarii vor vota şi o operaţiune de majorare a capitalului social cu aport în numerar. One United Properties intenţionează să atragă de la investitori capitaluri proprii de până la 500 de milioane de lei într-o operaţiune de majorare a capitalului social prin emiterea a 330 miliaone de noi acţiuni. Majorarea de capital planificată ar fi a cincea pentru companie, care în iulie 2021 s-a listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti după ce a atras cu succes 252 milioane de lei în urma unui IPO.

Noul capital va fi investit cu prioritate în noi dezvoltări, în timp ce poziţia actuală de numerar va fi folosită pentru a accelera livrarea dezvoltărilor în curs. Dezvoltatorul se concentrează cu preponderenţă pe investiţii în Bucureşti, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

Alte subiecte aflate pe listă în AGA includ propunerea Consiliului de Administraţie de a aproba răscumpărarea de acţiuni în scop de trezorerie în limită totală de 10 milioane de lei, la un preţ de achiziţie maxim de 1,75 lei per acţiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO