Companii

One United vrea să inaugureze One Gallery, fosta uzină Ford, în T1 2025. Valoarea de dezvoltare este de 90 mil. euro

One United vrea să inaugureze One Gallery, fosta uzină...

Autor: Bogdan Alecu

09.03.2023, 11:00 3088

One Gallery, ultima componentă a proiectului One Floreasca City, care vine să completeze proiectul format din clădirea de birouri One Tower şi cele trei clădiri de rezidenţial parte a One Mircea Eliade, va fi gata în prima parte a anului 2025, când vor fi gata lucrările de consolidare şi modernizare.

„Estimăm ca termen de finalizare primul trimestru din 2025. Valoarea brută de dez­voltare (GDV) pentru acest proiecte este de 90 milioane de euro. Cele mai mari provocări sunt date de complexitatea dezvoltării celor doua niveluri de subsol interconectate cu parcarea existentă, în timp ce construcţia supraterană rămâne pe poziţie“, a spus Mihai Păduroiu, CEO Office Division, One United Properties.

În prezent sunt în derulare lucrările de restaurare pentru hala fostei uzine Ford din Calea Floreasca.

„Procesul este unul complex, prin care faţadele originale sunt conservate, se recon­struieşte structura, apoi faţadele sunt ataşate de noua structură. Acesta este un procedeu de restaurare foarte des utilizat de specialişti din întreaga lume, pentru a conserva aspectul original al clădirii istorice restaurate. Este un procedeu prin care materialele şi tehnicile de construire moderne sunt integrate în proiec­tul original, permiţând păstrarea aspectului original al imobilului“, a explicat Mihai Păduroiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO