Companii

Operatorii din turism: Războiul din Ucraina vine ca o nouă lovitură, turismul de incoming este compromis, rămâne doar turismul intern. Hotel International Sinaia: Turiştii străini aduceau peste 10% din business

În 2021 în România s-au cazat 840.000 de turişti străini în unităţile de cazare, faţă de 453.000 de străini în 2020, arată datele de la Statistică.

În 2021 în România s-au cazat 840.000 de turişti străini în unităţile de cazare, faţă de 453.000 de străini în 2020, arată datele de la Statistică.

Autor: Mirabela Tiron

12.03.2022, 09:37 5667

Nu mai avem grupuri de străini, doar prin toamnă sunt rezervări de la irlandezi Anul trecut în unităţile turistice s-au cazat 840.000 de turişti străini, faţă de 2,6 milioane de străini în anul de referinţă 2019.

Războiul din Ucraina îşi va pune amprenta şi asupra turismului de incoming, aducerea turiştilor străini în ţară va fi o provocare în condiţiile în care România este percepută ca destinaţia turistică de la graniţa cu războiul. Operatorii din turism spun că deşi premisele erau pozitive şi se aştepta o revenire a incomingului, războiul vine ca o nouă lovitură în turism.

„Când speram ca lucrurile să se aşeze, să ve­dem o revenire după pandemia de COVID-19 a venit războiul ca o nouă lovitură pentru turism. Nu mai avem grupuri din Spania sau Belgia, ci doar prin toamnă rezervări ale turiştilor din Irlanda, să vedem dacă se vor concretiza. Acest război de la graniţă îşi va pune amprenta asupra turismului  de incoming. Cred că anul acesta este compromis turismul de incoming, va rămâne doar turismul intern ca singură soluţie, dar vedem deja că rezervările se fac pe ultima sută de metri“, a spus pentru ZF Marius Vînătoru, directorul de marketing al hotelului International din Sinaia, una din cele mai mari unităţi din staţiunea montană, cu o capacitate de 180 de camere, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO