Companii

Operatorul de servicii de apă şi canalizare Raja Constanţa ia 5 mil. euro de la BERD pentru asigurarea activităţii în contextul crizei sanitare

Operatorul de servicii de apă şi canalizare Raja...

Autor: Cristina Bellu

04.12.2020, 12:06 112

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de până la 5 mil. euro companiei de apă şi canalizare Raja Constanţa în vederea asigurării activităţii în contextul crizei cauzată de pandemia Covid-19.

Facilitatea face parte din Programul de Infrastructură Vitală al Pachetului de Solidaritate BERD, care include lichidităţi de urgenţă pentru principalii furnizorii de infrastructura.

Până în prezent, compania care deserveşte peste trei milioane de consumatori casnici si industriali din şapte judeţe ale Romaniei, a beneficiat de împrumuturi în valoare totală de 101 mil. euro din partea BERD, finanţări folosite de operator pentru conformare cu directivele UE privind calitatea apei, colectarea şi tratarea apelor uzate.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Până în prezent, banca a investit 8.8 miliarde de euro în 454 de proiecte în diverse sectoare. Activitatea BERD este în prezent dedicată susţinerii economiilor în care investeşte, precum şi companiilor din sectorul privat, pentru a face faţă pandemiei de Covid-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO