Companii

Operatorul spitalului AKH din Viena, interesat de investiţii în România

Autor: Radu Vinteanu

06.07.2011, 19:21 1348

Grupul Vamed AG, care asigură managementul Spitalului AKH dinViena, unde a fost tratat preşedintele Traian Băsescu, vrea săinvestească 200 de milioane de euro în construcţia unei unităţimedicale cu 300 de paturi la Craiova, potrivit unei scrisori deintenţie trimisă conducerii CJ Dolj, informează Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, adeclarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urmă cucâteva zile a primit o scrisoare de intenţie din partea GrupuluiVamed AG din Austria, care asigură "operarea" Spitalului AKH dinViena şi cu care se află în discuţii "de la începutul anului",pentru construirea unui spital la Craiova.

Şeful administraţiei doljene susţine că spitalul va fi construitîn baza unui parteneriat public privat (PPP) în cadrul căruiacompania din Austria aduce finanţarea şi dotarea unităţii, în timpce CJ Dolj va participa cu terenul şi utilităţile necesarefuncţionării.

"Vă anunţ cu mândrie un proiect pe care CJ îl are şi l-a ţinutpână astăzi, când s-a conturat. Suntem în poziţia de a spune căfirma Vamed, care este implicată în construcţia de spitale, ceacare are conceptul, a făcut proiectul, investiţia şi manageriazăSpitalul AKH din Viena, doreşte să construiască împreună cu CJ Doljun spital cu 300 de paturi, într-un PPP", a declarat Prioteasa.

Potrivit sursei citate, grupul austriac este dispus săinvestească 200 de milioane de euro pentru ridicarea spitalului,care va fi amplasat cel mai probabil lângă Aeroportul dinCraiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO