Companii

Opinie Andreea Vlad, Manager Servicii Fiscale, şi Robert Ionescu, Consultant senior Servicii Fiscale, Deloitte: Fiscalizarea bacşişului – o nouă încercare

Opinie Andreea Vlad, Manager Servicii Fiscale, şi Robert...
26.08.2019, 10:22 303

Odată cu sezonul estival, au reapărut şi discuţiile privind principalele probleme cu care se confruntă sectorul HoReCa. Unul dintre subiectele puternic dezbătute a fost reglementarea bacşişului.

Numeroasele dezbateri şi consultări avute în acest sens cu jucătorii de pe piaţa de profil au condus la identificarea unor soluţii legislative şi tehnice menite să elimine dificultăţile apărute în practică la momentul publicării Ordonanţei de Urgenţă nr. 8/2015, ce reglementa iniţial impozitarea bacşişului.

Astfel, recent a fost publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice un proiect de modificare a OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, care introduce noi reglementări legate de fiscalizarea sumelor provenind din bacşiş.

Potrivit notei de fundamentare, sumele reprezentând bacşişul încasat în sectorul HoReCa sunt semnificative, fiind estimate a fi cuprinse între 750 de milioane şi 1,5 miliarde de lei, sume care la acest moment nu sunt fiscalizate la nivelul angajaţilor.

Ce prevede textul de lege?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO