Companii

Galaţiul preia coroana de cel mai verde judeţ din ţară în noua rundă de regenerabile: al doilea val verde devine fără îndoială solar

Galaţiul preia coroana de cel mai verde judeţ din...

Autor: Roxana Petrescu

11.08.2022, 00:08 9300

Din 2020 şi până în prezent şi-au primit avizele tehnice sau contractele de racordare la reţea aproape 7.000 MW în proiecte de energie eoliană sau solară. Doar pentru comparaţie, ieri în tot sistemul energetic local pompau electricitate tot 7.000 MW, din diferite surse de producţie, cea mai importantă fiind, în timpul după-amiezii, chiar energia eoliană.

Din cei aproape 7.000 MW cu actele în regulă pentru continuarea dezvoltării, circa 3.800 MW erau numai în parcuri solare, potrivit unei centralizări făcute de ZF pe baza datelor publice ale Transelectrica. Dacă în primul val de energie verde din 2009-2014 eolienele au dominat investiţiile, acum lucrurile vor sta diferit, conform statisticilor de acum. Spre exemplu, doar în iunie au primit avizul tehnic trei proiecte solare mamut, unu în Brăila (350 MW) şi două în Galaţi, fiecare de 210 MW.

Cu aceste două noi proiecte solare, Galaţiul ajunge cel mai râvnit loc pentru investiţiile verzi din noul val, aici fiind avizaţi peste 1.300 MW în eoliene şi solare, tot potrivit centralizării ZF. Dar în ciuda acestei efervescenţe, la nivel de capacitate instalată lucrurile nu au avansat deloc în ultimul an, după cum arată tot datele Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO