Companii

Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte reorganizarea ANAF, inclusiv reducerea posturilor de conducere şi noi reguli de angajare a inspectorilor antifraudă,a fost publicată în Monitorul Oficial

Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte reorganizarea...

Autor: Roxana Rosu

14.02.2020, 21:53 6135

Ordonanţa de Urgenţă care stabileşte reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), inclusiv reducerea numărului de vicepreşedinţi şi noi reguli de angajare a inspectorilor antifraudă, a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Ordonanţa  a fost adoptată pe 4 februarie de Guvern.

Documentul prevede reducerea numărului de vicepreşedinţi ai ANAF de la patru la trei, dar şi reorganizarea Direcţiei Generale Antifraudă (DGAF).

Până în prezent cei patru vicepreşedinţi  ai ANAF coordonau patru mari arii de activitate ale agenţiei: vama, antifrauda fiscală, colectarea şi inspecţia fiscală. Ordonanţa propune comasarea atribuţiilor legate de antifraudă fiscală şi inspecţie fiscală sub un singur vicepreşedinte.

De asemenea, statutul DGAF va fi modificat pentru a permite transferul unor angajaţi din alte departamente ale ANAF.

Potrivit lui Ionel Dancă, şeful Cancealariei Primului Ministru, reorganizarea Autorităţii include şi desfiinţarea a 35 de posturi de conducere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO