Companii

Oregon Park, proiectul britanicilor de la Portland Trust, va avea o treime din suprafaţă dedicată spaţiului verde

Oregon Park, proiectul britanicilor de la Portland Trust,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.06.2016, 13:08 966

Proiectul de birouri Oregon Park, dezvoltat de compania Portland Trust, va avea peste 30% din suprafaţa totală de 4 hectare dedicată peisagisticii şi spaţiilor deschise, care va cuprinde zone cu gazon şi bănci, copaci indigeni, plante cu flori şi arbuşti ornamentali, verzi tot anul. În total, peste 700 de plante şi copaci şi 2.400 de metri pătraţi de gazon vor acoperi proiectul Oregon Park.

“Aceasta este o completare adusă tuturor celorlalte specificaţii ale proiectului, axate pe resurse naturale şi eficienţă energetică: amprentă de carbon redusă şi zero diminuare a stratului de ozon datorită materialelor de construcţie, sistemul cu pompe de căldură geothermală (care generează economii de peste 35% la costurile legate de consumul de energie pentru încălzire şi răcire), iluminat cu LED, încărcătoare pentru maşini electrice, suporturi pentru biciclete şi depozitare a deşeurilor în spaţii pentru reciclare”, spune Robert Neale, proprietar şi managing director al Portland Trust.

Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp. Clădirea A va avea o suprafaţă de 20.000 mp, în timp ce clădirile B şi C vor avea fiecare 25.000 mp. Primele două clădiri sunt alcătuite din parter plus 6 etaje, fiecare cu două niveluri de parcare subterană. Acestea se află în stadii avansate de construcţie şi vor fi finalizate în această vară. Valoarea totală a investiţiei este de 100 de milioane de euro.

Prima clădire din ansamblu a fost deja închiriată integral de compania americană Oracle, astfel că Oregon Park devine al treilea proiect de birouri din Capitală pentru angajaţii Oracle, după Floreasca Park (proiect al Portland Trust) şi Sky Tower (al Raiffeisen Property).

Designul şi layout-ul Oregon Park sunt asemănătoare cu ansamblul de birouri finalizat de Portland Trust în urmă cu 10 ani, în zona de nord a Bucureştiului pe DN1.

Compania de dezvoltare imobiliară Portland Trust a fost înfiinţată în 1997 şi are birouri în Praga şi Bucureşti şi a construit până în prezent peste 550.000 mp de spaţii comerciale noi închiriabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO