Companii

Oresa intră în real estate şi preia proiectul logistic Solo Iaşi de la Bogdan Piţigoi. Tranzacţia a fost finanţată din fonduri proprii ale Oresa şi finanţare bancară oferită de Raiffeisen Bank, dar valoarea tranzacţiei nu a fost comunicată

Cornel Marian

Cornel Marian

Autor: Bogdan Alecu

17.03.2021, 00:07 1453

Compania de investiţii Oresa a preluat parcul logistic şi industrial Solo Iaşi de la Grupul Tester aflat în proprietatea omului de afaceri Bogdan Piţigoi.

„Faptul că Oresa, care a investit în ultimii 24 de ani peste 150 milioane de euro în România, a ales să intre în real estate prin investiţia în parcul Solo înseamnă că Iaşiul contează deja şi în piaţă logistică şi industrială din România. Ne bucură că parcul Solo se va dezvolta în continuare şi că partenerii noştri principali Lear Corporation şi Altex vor avea asigurate în continuare cele mai bune condiţii de către o companie de înalt nivel cum este Oresa“, afirmă Bogdan Piţigoi.

Această tranzacţie a fost parafată la scurt timp după ce fondul de investiţii sud-african Fortress REIT a cumpărat parcul logistic ELI Park 1 din Chitila de la Element Industrial şi Dedeman. Fortress este şi cel mai mare acţionar al NEPI-Rockcastle, principalul proprietar de malluri şi centre comerciale din România. Mai mult, Steven Brown, CEO-ul Fortress, este şi director non-executiv în cadrul NEPI-Rockcastle.

Răzvan Iorgu, managing director al companiei de consultanţă imobiliară CBRE, declara la finalul anului trecut într-un interviu pentru ZF că sectorul industrial este acum vedeta pieţei de real estate datorită creşterii puternice şi faptul că dincolo de noii jucători locali, Element Industrial şi Global Vision, sunt şi fonduri de investiţii interesate de piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO