Companii

Oresa negociază achiziţii de 30 milioane de euro şi exclude vreun exit în următorii trei ani

Oresa negociază achiziţii de 30 milioane de euro şi exclude vreun exit în următorii trei ani

Autor: Ioan Dornescu

07.06.2011, 23:43 226

Compania suedeză de investiţiiOresa Ventures estimează că va finaliza până la sfârşitul anuluidouă achiziţii în România, în valoare totală de peste 30 milioanede euro, şi nu se aşteaptă pentru următorii trei ani la o reducerea portofoliului deţinut pe piaţa românească. "Ne aşteptăm ca pânăla sfârşitul anului să facem cel puţin două deal-uri", a declaratCornel Marian (foto), managing directoral Oresa în România.

El a precizat că respectiveleoperaţiuni se află în faza unor negocieri avansate, fără să oferedetalii privind domeniul de activitate al firmelor vizate.Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate,controlat de Oresa, a anunţat la finele lunii mai că a achiziţionatfabrica de elemente prefabricate din beton G&D Teiuş, judeţulAlba, pentru patru milioane de euro, urmând să investească înextinderea gamei de produse alte două milioane de euro. Aceastaeste prima preluare realizată de Oresa în România în ultimiiani.

România este o piaţă strategicăpentru Oresa, atât datorită potenţialului de creştere, cât şipoziţiei companiei de investiţii în piaţă, a spus Marian. "Nu vădun exit în trei ani de-acum înainte din niciuna din firmelenoastre", a adăugat el. Oresa Ventures este o companie suedeză deinvestiţii, focalizată pe investiţii private, care activează înRomânia şi în Europa Centrală şi de Est din 1995.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO