Companii

OSCAR Downstream, cel mai mare petrolist independent din România: Ne dorim să intrăm pe piaţa de retail cu staţii proprii

OSCAR Downstream, cel mai mare petrolist independent din...

Autor: Roxana Petrescu

27.02.2023, 00:07 2177

Gândit ca un business destinat sectorului B2B, Oscar Downstream, companie deţinută de omul de afaceri Alin Niculae, a ajuns în cei peste 20 de ani de activitate cel mai mare petrolist independent, având la nivelul anului 2021 un business de 3,8 mld. lei. Acum însă, OSCAR Downstream are în plan extinderea pe piaţa de retail, acolo unde forţele par a se reaşeza în contextul geopolitic regional.

„Ne dorim să intrăm pe piaţa de retail cu staţii proprii OSCAR, în acest mod cât mai mulţi clienţi persoane fizice să poată avea acces mai rapid la gamele noastre de carburant şi la serviciile noastre. Continuăm procesul de transformare a staţiilor DIESELpoint Access în OSCAR Drive, iar planurile de viitor includ deschiderea acestora şi pentru persoanele fizice, având posibilitatea de alimentare cu orice card bancar“, au spus reprezentanţii OSCAR Downstream, menţionând că în planurile lor intră şi partea de mobilitate electrică. Compania are acum o reţea totală de peste 100 de staţii: 74 de benzinării în franciză, sub brandul RO Concept OSCAR, 31 de staţii proprii dedicate segmentului de clienţi B2B sub brandul DIESELpoint Access.

Potrivit celor mai recente date financiare, compania a avut o creştere de aproape 85% a business-ului în 2021, până la nivelul de 3,8 miliarde de lei. Profitul net a ajuns la 297 de milioane de lei, aproape dublu în 2021. OSCAR Downstream este acum controlată în proporţie de 95% de un offshore cipriot, Alfa Investment, fondatorul companiei fiind omul de afaceri Alin Niculae, unul dintre cei mai discreţi antreprenori locali.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO