Companii

Ostahie a vândut către NEPI centrele comerciale din Buzău şi Alba Iulia

Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex. Foto: Silviu Matei

Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex. Foto: Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

29.08.2014, 00:07 1792

Omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, a vândut mallul Aurora din Buzău şi un proiect comercial de 4.000 mp de lângă magazinul Kaufland din Alba Iulia fondului sud-african de investiţii NEPI, tranzacţie al cărei „preţ“ a fost stingerea de către cumpărător a unui credit de 22 de milioane de euro contractat de la Investkredit (în prezent parte a Volksbank).

Ostahie a investit, prin intermediul diviziei imobiliare Come­tex, în jur de 25 mil. euro în mallul din Buzău care a fost deschis în 2008, dar a decis acum să cedeze proiectul şi să accepte statutul de chiriaş pentru a se concentra pe afacerea de retail.

„Dacă ne uităm strict la cifrele de investiţii şi ale tranzacţiei, poate părea o tranzacţie în pierdere. Într-o tranzacţie preţul este important, dar contează la fel de mult şi faptul că vindem unui investitor care are ştiinţa şi capacitatea de a dezvolta“, a declarat pentru ZF Ostahie.

Martin Slabbert, CEO-ul NEPI, spune că intenţionează să redezvolte proiectul cu o suprafaţă închiriabilă de 18.000 mp din Buzău, printre ai cărui chiriaşi se află Carrefour, C&A sau New Yorker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO