Companii

Oţelul românesc a fost folosit pentru construirea Podului Ozman din Turcia

Oţelul românesc a fost folosit pentru construirea...

Autor: Mediafax

05.07.2016, 00:00 2013

ArcelorMittal Galaţi a livrat 34.000 de tone de oţel pentru construcţia podului Ozman din Turcia, unul dintre cele mai mare poduri din lume, inaugurat săptămâna trecută. Firma românească a furnizat fabricantului Cimtaş produse late din oţel, folosite pentru tablierului podului. Cele 34.000 de tone de oţel au fost transportate în patru categorii diferite în funcţie de grosimea şi lăţimea acestora.

Bruno Ribo, directorul general al Diviziei Europene de Produse Plate, Est-Sud, a ArcelorMittal a declarat că proiectul a fost unul foarte important pentru companie. „Laminoarele de tablă groasă din Galaţi sunt capabile să fabrice şi să livreze produse pentru aplicaţii numeroase. Pentru podul Ozman Gazi am creat soluţii tehnice şi comerciale personalizate”, a spus Ribo. Podul Ozman Gazi are lungime totală de 2.682 de metri,  o deschidere maximă de 1.550 de metri între pilonii principali şi traversează Golful Izmit, în zona de nord-vest a Turciei. Podul a fost realizat cu scopul de a scurta distanţa dintre Istanbul şi Izmit cu 140 km.

De acest proiect s-a ocupat consorţiul NOMAYG format din companiile turceşti Nurol, Özaltan, firmele Makyol, Yuksel, Göcay, precum şi constructorul italian Astaldi. Consorţiul se va ocupa şi de întreţinerea podului timp de 23 de ani. Cimtaş a fost selectat ca fabricant unic, atât pentru segmentele din oţel care asigură suspensia podului, cât şi pentru pilonii de susţinere. Proiectarea podului a fost realizată de firma de design industrial Cowi din Danemarca. Podul Ozman este cel mai mare pod sustenabil din Turcia şi al doilea din Europa, iar la nivel global se situează pe poziţia a patra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO