Companii

Otilia Nica a înfiinţat atelierul de creaţie Concentric din Bucureşti, care îmbină arta cu sustenabilitatea şi în care sunt realizate haine, accesorii şi produse pentru casă din materiale naturale

PAGINA VERDE

Preţurile pieselor Concentric pornesc de la 27 de lei pentru o pereche de cercei şi pot ajunge până la 1.000 de lei.

Preţurile pieselor Concentric pornesc de la 27 de lei pentru o pereche de cercei şi pot ajunge până la 1.000 de lei.

Autor: Alexandra Matei

30.03.2022, 16:30 343

♦ În atelier sunt folosite materiale precum bumbac, in, mătase, lână sau piele de la producătorii din ţară.

Otilia Nica din Bucureşti a pus bazele atelierului de creaţie Concentric, un loc în care sunt create piese vestimentare cu picturi realizate manual, accesorii şi articole pentru casă din materiale naturale. Atelierul a pornit în 2020, din dorinţa antreprenoarei de a-şi sprijini fiica – aceasta din urmă fiind pe atunci elevă la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza -, însă, treptat, totul s-a transformat într-o adevărată afacere.

Businessul său îmbină arta cu sustenabilitatea şi, chiar dacă antreprenoarea nu şi-a propus de la început acest lucru, astăzi Concentric a ajuns să nu producă deloc deşeuri, întrucât toate resturile de material sunt integrate în alte creaţii sau în piese vestimentare unicat.

„Eu am lucrat douăzeci de ani în sistemul public, mi-am dat demisia de la Curtea de Conturi şi, după ceva timp de stat acasă, m-am gândit să devin un sprijin pentru fiica mea şi colegii ei, în sensul de promovare. Am început prin a printa lucrările ei pe nişte produse. Treptat, ne-am transformat într-un atelier de croitorie, în care facem propriile produse sub acest brand (Concentric – n. red.), dar oferim şi servicii de croitorie clasice către persoane fizice şi către alte branduri sau creatori de modă. Noi nu avem deşeuri, tot ce rămâne din croitul altor produse se regăseşte în piese unicat care se vând foarte bine. Colaboratorii care aleg să-şi lucreze produsele la noi au fost de acord să ne lase nouă resturile de materiale“, a spus Otilia Nica, fondatoare şi administrator al businessului Concentric.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO