Companii

Ovidiu Tender discută cu un grup de investitori pentru a vinde platforma Vulcan de lângă IMGB. Platforma Vulcan s-ar transforma astfel într-un nou pol rezidenţial, venind în completarea viitorului proiect de la IMGB

Ovidiu Tender discută cu un grup de investitori pentru a...

Autor: Bogdan Alecu

17.11.2021, 00:05 3053

Omul de afaceri Ovidiu Tender, care deţine platforma Vulcan din sudul Capitalei, discută vânzarea terenului de 25 de hectare către un grup de investitori, potrivit surselor din piaţa imobiliară. Tranzacţia ar putea fi de circa 35-40 de milioane de euro conform acelorlaşi surse.

Platforma Vulcan s-ar transforma astfel într-un nou pol rezidenţial, venind în completarea viitorului proiect de la IMGB. Pe terenul de 25 de hectare s-ar putea construi circa 5.000 de apartamente cu o valoare de piaţă de cel puţin 400-500 mil. euro, conform calculelor ZF.

De partea cealaltă, SIF Banat-Crişana după ce a cumpărat terenul de la Doosan IMGB l-a vândut de asemenea mai departe unui grup de investitori, iar pe terenul de 54 de hectare va fi construit un nou pol mixt de dezvoltare, care va include atât o componentă rezidenţială, cât şi una comercială alături de birouri, conform surselor din piaţa imobiliară. Printre cumpărători se numără Prime Kapital, care ar construi nu doar locuinţe, ci şi o zonă comercială alături de birouri. Dintre retaileri, sursele citate spun că vor dezvolta acolo noi magazine cei de la Dedeman, Carrefour, dar şi Lidl şi Kaufland.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO