Companii

(P) Agricultura bio - viitorul României?

(P) Agricultura bio - viitorul României?

Autor: Publicitate

29.09.2020, 12:51 682

Atunci când vorbim despre Letca, vorbim în primul rând despre România, despre un viitor mai bun pentru copiii noştri şi pentru mediul înconjurător. Dragostea pentru oameni şi natură porneşte din sudul ţării, din judeţul Giurgiu, acolo unde prind rădăcini legumele bio din serele Letca, dar şi povestea oamenilor care rescriu viitorul agriculturii din România.

Am început de la o întrebare simplă – de ce nu găsim gustul legumelor de altădată? – dar am ajuns să ne dorim mai mult. Produsele Letca reprezintă grija faţă de copiii noştri, încrederea că aceştia pot mânca mai bine şi mai sănătos datorită produselor care păstrează aroma naturală a legumelor culese din grădina bunicii. Misiunea noastră este să acţionăm responsabil pentru viitor, aducând pe masa consumatorului un produs de calitate, o experienţă unică de la producţie până la ambalaj şi gust.

După ani întregi de cercetări, o echipă de oameni pasionaţi a pus bazele celei mai mari sere automatizate de produse/legume bio din România. Letca este locul în care creştem legume naturale, cu gust, dar şi visul nostru că România poate să ofere mai mult generaţiilor viitoare. Întreaga investiţie se ridică la peste 3 milioane EUR (1.836.405 EUR din Fonduri Europene), business-ul fiind structurat în linia automatizată de producere şi creştere a răsadurilor, sera de sticlă şi linia de ambalare automatizată.

Creştem legumele direct în pământ, fără pesticide şi urmărim cele mai înalte standarde de calitate pe tot parcursul procesului de cultivare, de la sămânţă până la ambalare. Certificările Global G.A.P. şi IFS - Global Market Food obţinute confirmă calitatea înaltă a produselor Letca, reprezentând un pas natural al traseului nostru spre un viitor sustenabil. Global G.A.P. - standardul recunoscut internaţional pentru producţia agricolă - certifică siguranţa alimentelor, trasabilitatea, mediul, bunăstarea la locul de muncă şi durabilitatea. De asemenea, standardul alimentar IFS - Global Market Food garantează siguranţa alimentelor, calitatea proceselor şi a produselor.

Prin pasiunea noastră pentru inovaţie , alegem cele mai noi metode de cultivare şi oferim plantelor un mediu propice, natural de creştere şi dezvoltare (temperatură, umiditate, îngrăşăminte organice, lumină). Protejarea mediului şi angajamentul faţă de sustenabilitate ne ghidează în activitatea de zi cu zi, de la colectarea şi refolosirea unor resurse precum apa de ploaie sau resturile din agricultură (biomasa) şi până la utilizarea materialelor reciclate (carton) pentru ambalarea produselor. Pentru a consolida acest mesaj, căutăm în mod activ parteneri care să aibă aceleaşi principii şi valori. Partenerii noştri sunt atât reţelele/marile lanţuri comerciale care ne ajută să livrăm legume proaspete şi gustoase pe raftul magazinelor, cât şi consumatorii care aleg produsele Letca. Împreună formăm o comunitate responsabilă, atentă la viitor şi împărtăşim o dorinţă permanentă de a deveni mai buni.

Combinând tradiţia cu tehnologia, Letca şi-a propus să le ofere generaţiilor actuale şi viitoare produse bio sănătoase, gustoase şi să contribuie la un mediu mai curat pentru noi toţi. Ceea ce ne determină să credem într-un viitor mai bun sunt principiile după care ne ghidăm şi pasiunea noastră pentru cultivarea legumelor în România. Născută şi crescută în pământ, prin reîntoarcerea la vechile valori, leguma Letca aduce pe masă nu numai un gust autentic şi sănătos, ci şi o poveste românească de succes. Din acest motiv, proiectul Letca reprezintă o promisiune pe termen lung pentru România, în ceea ce priveşte sănătatea copiilor noştri şi sprijinirea economiei naţionale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO