Companii

(P) CON-A în an aniversar – 30 de ani de performanţă

Autor: Publicitate

29.05.2020, 09:00 389

CON-A aniversează anul acesta în luna mai 30 de ani de la înfiinţare. Am crescut de la an la an, am construit un nume  pe piaţă şi suntem bucuroşi să ne putem recomanda ca o companie serioasă, profesionistă, cu cea mai mare experienţă din România pe segmentul proiectelor industriale.

În anul 1990 am pornit pe un drum nou, fiind printre primele firme private înfiinţate în Sibiu, în baza vestitului Decret 54. În primul an firma s-a numit Casa Nouă, având ca idee ca fiecare familie să poată avea o casa. Am trecut, odată cu România, prin perioada de tranziţie, prin schimbări majore de sistem, ne-am adaptat la noile cerinţe impuse de integrarea europeană, am trecut printr-o criză financiară mondială şi iată acum, printr-o pandemie. Ne adaptăm mereu cerinţelor pieţei şi mai ales răspundem provocărilor acesteia.

Direcţia de dezvoltare pe care ne-am axat în ultimii ani a fost aceea a proiectelor private, în special pe segmentul industrial şi logistic. Colaborăm cel mai des cu companii multinaţionale, cu standarde ridicate privind calitatea şi siguranţa în construcţii şi cu mari investitori care vin în România să dezvolte, să creeze noi capacităţi de producţie şi locuri de muncă pentru români. Colaborăm şi cu investitori autohtoni şi ne bucurăm de fiecare dată când putem realiza un proiect pentru o companie românească.

În ultimii 10 ani suntem în Top 10 companii de construcţii din România. Cea mai bună clasare avută de CON-A a fost în anul 2018 când, cu o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro, am devenit cel mai mare constructor cu acţionariat integral românesc de pe piaţă şi pe locul al doilea cel mai mare antreprenor general din ţară.

Ne bucurăm să avem în portofoliul nostru, pe lângă proiectele private şi proiecte publice de anvergură, cum ar fi Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, Sala Polivalentă din Cluj, Terminalul Aeroportului Sibiu. În cei 30 de ani ne putem mândri că am realizat:
• 75 fabrici şi depozite logistice
• 4 stadioane
• 9 săli de sport
• 11 parcuri comerciale
• 19 clădiri de birouri
• 54 de şcoli
• 2 spitale
• 1 terminal de aeroport
• 1 bibliotecă

Anul acesta vom atinge performanţa de a fi realizat proiecte de peste 1 miliard de euro. Cu o medie de 150 de mii de metri pătraţi construiţi anual şi 800 de angajaţi, ne orientăm şi identificăm soluţiile optime pentru proiectele noastre, aducem tehnologii noi de execuţie şi diversificăm serviciile oferite.

Flexibilitatea şi profesionalismul ne-au ajutat să construim ceea ce reprezintă astăzi CON-A.

Începând cu 2008 am investit constant în fabricile noastre pentru a creşte capacităţile de producţie. Odată cu investiţiile din 2016 la Mârşa, lângă Sibiu am dezvoltat cel mai mare centru de producţie integrată a elementelor prefabricate din beton şi a structurilor metalice. Structurile produse pe această platformă sunt direcţionate atât către proiecte proprii cât şi către investitori şi constructori români.

CON-A este mai mult decât o companie de construcţii.

Este o afacere de familie care a crescut constant şi sănătos şi care investeşte anual circa 2 milioane de euro în consolidarea afacerii prin tehnologii noi, specializarea personalului,  echipamente, utilaje, în aşa fel încât serviciile noastre să răspundă cerinţelor tot mai complexe pe care le au proiectele secolului XXI. De-a lungul timpului, CON-A a format mai mult de 300 de ingineri şi sute de angajaţi cu activitate conexă construcţiilor.

CON-A este compania-mamă a unui grup de firme cu peste 1.000 de angajaţi, grup care furnizează servicii complete de antreprenoriat general – proiectare, execuţie, instalaţii electrice şi mecanice, furnizare de materiale şi structuri pentru construcţii. În cadrul grupului am dat o importanţă deosebită implicării sociale, iar prin Fundaţia CON-A am reuşit să sprijinim sute de persoane, am susţinut evenimente culturale şi ne-am implicat în momente cheie când comunitatea a avut nevoie de noi, ultimul exemplu fiind donaţia unei linii de testare COVID către spitalul din Sibiu.



Forţa de a construi durabil este motto-ul CON-A.

Noi credem că munca în echipă şi efortul susţinut aduc plusul de valoare esenţial şi fac diferenţa în comunitatea în care activăm.


Mulţumim tuturor colaboratorilor pentru încrederea acordată de-a lungul anilor, precum şi colegilor care depun eforturi continue pentru a susţine excelenţa în companie.

Echipa CON-A
www.cona.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO