Companii

P&G pune o româncă la conducerea celei mai mari fabrici din Europa

Adina Pascu

Adina Pascu

Autor: Cristina Roşca

11.03.2013, 00:07 3416

Procter&Gamble a numit-o pe Adina Pascu (42 de ani), românca aflată în ultimii şase ani la conducerea fabricii din Timişoara a companiei, în funcţia de director general al celei mai mari unităţi de producţie din Europa a gigantului american.  Ea preia astfel frâiele unităţii de producţie din Novomoskovsk, Rusia, care potrivit singurelor informaţii disponibile, avea în 2006 afaceri de peste 250 mil. dolari. Mai mult, în ultimii ani compania a investit în majorarea capacităţii de producţie. P&G a cumpărat această fabrică în 1993, fiind prima unitate de produc­ţie a gigantului pe piaţa din Rusia.

Prin comparaţie, Detergenţi S.A., compania care administrează fabrica din Timişoara, a avut în 2011 afaceri de circa 142 mil. lei (33,5 mil. euro). Adina Pascu şi-a construit cariera de 17 ani în P&G în special în jurul fabricii din Timişoara. „Având în vedere că asigurăm produsele necesare pentru zona Europei de Est, vorbim de un portofoliu mai mare decât în Timişoara, respectiv detergenti lichizi, solizi, produse speciale pentru îngrijirea locuinţei, produse de hârtie“, spune ea.

Adina Pascu este ultima dintr-o serie mai mare de manageri care au primit titlul de expaţi. În ultimii ani, odată cu înmulţirea numărului de companii multinaţionale din România, tot mai mulţi manageri au preluat poziţii de conducere pe pieţe externe. Doar în Rusia s-au mutat în ultimii ani Lucian Dorobanţu (country manager Inditex Rusia, proprietarul Zara), Angela Creţu (general manager Avon Rusia) şi Ruxandra Stoian (partener al filialei PwC din Rusia).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO