Companii

P&G, unul dintre cei mai mari jucători din industria bunurilor de con­sum: Majorarea salariilor va ţine consumul pe creştere în următorii doi ani

P&G, unul dintre cei mai mari jucători din industria...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.03.2017, 00:07 774

Elena Kudryashova, vice­pre­­­şe­din­te pe regiunea Europei de Sud-Est în cadrul Procter & Gamble (P&G), unul dintre cei mai mari jucători din industria bunurilor de con­sum, spune că perspectivele economi­ce ale Ro­mâ­niei sunt pozitive, iar con­tex­tul fa­vo­rabil va atrage investiţii din par­tea unor companii precum P&G, dar şi creşteri ale consumului în acest an.

„Ne aşteptăm să fim martorii unei creşteri continue a consumului, favori­zate de un mediu deflaţionist şi salarii mai mari. Consumul privat de retail a crescut cu 13,5% în 2016 şi se esti­mea­ză că va continua să crească în ur­mătorii doi ani“, a declarat într-un in­ter­­viu realizat prin intermediul e-mai­lului Elena Kudryashova, ma­na­ge­rul care conduce din iulie de la Bucu­reşti ope­raţiunile P&G din zece pie­ţe din Eu­ropa de Sud-Est. Printre aceste pie­ţe se numără România, Grecia, Bul­ga­ria şi Serbia. P&G are în por­tofoliu pro­duse precum Gillet­te, Pantene, Head&Shoul­ders (H&S), Pampers, Ariel, Fairy, Oral-B,  şi Ambi Pur.

 Estimările vin în con­­textul în care anul trecut Româ­nia a avut o creş­tere a PIB-ului de 4,8%, adică una dintre cele mai mari ma­jorări ale eco­nomiei din Europa, în timp ce con­sumul a crescut cu pes­te 10% anual. Salariul minim brut a ajuns la 1.450 de lei după o nouă ma­jo­rare în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO