Companii

(P) Moara Todireni îşi aşteaptă investitorii

(P) Moara Todireni îşi aşteaptă investitorii

Autor: Publicitate

11.05.2020, 09:00 4298

Insol Advisor scoate la vânzare complexul agro industrial Moara Todireni. Subansamblul, situat în Nord-Estul României, este o reală oportunitate de afaceri pentru cei care vor să demareze o investiţie pe termen lung.

Complexul agro-industrial este compus din moară de grâu proiectată, produsă şi pusă în funcţiune de Ocrim SPA Italia cu o capacitate de producţie construită de 100 to/24 ore. Moara produce toate tipurile de făină din grâu (inclusiv în amestec cu făina de secară, hrişcă, ovăz, orz şi/sau seminţe) şi deţine echipamente tehnologice pentru producţia de făini speciale.

Conform A.N.S.V.S.A. Botoşani, la data de 14.04.2020, în judeţul Botoşani, pe lângă Moara Todireni mai existau doar 7 mori de grâu. Aceste mori au însă capacităţi mici de producţie, nefiind capabile să acopere întreaga piaţă din regiune. La o capacitate de producţie de 100%, moara ar acoperi aproximativ 57% din consumul de făină a judeţului Botoşani (48.205 tone faină consum total Botoşani cf. INSSE).

Dacă moara ar funcţiona la o capacitate maximă ar avea un necesar anual de 36.500 to de grâu, cantitate care reprezintă aproximativ 31% din producţia totală de grâu a judeţului Botoşani (117.290 tone productie totala 2018 cf. INSSE). În plus, prin apropierea de frontiera cu Republica Moldova (în anul 2015 a fost redeschisă Vama Stânca) există şi posibilitatea aprovizionării cu cereale din Republica Moldova.

Pe lângă moară, complexul dispune de 5 silozuri cu sistem Tornum AB, capacitatea totală a acestora fiind de 10.000 to. (5 silozuri x 2.000 to.). Ca şi capacitate de depozitare complexul agro-industrial se situiază în primii 15 jucători ca mărime. La nivelul judeţului există o capacitate totală de depozitare de 552.435 to şi un număr total de 149 de jucători. Parcul fotovoltaic şi clădirea de birouri completează funcţionabilitatea acestui complex agro-industrial.

 

Valorificarea se va face ca şi subansamblul funcţional prin licitaţie publică, competitivă, cu strigare, cu preţ în urcare. Subansamblul funcţional este scos la vânzare la preţul de pornire de 4.414.925 Euro.

Totodată, există posibilitatea închirierii acestuia, în cazul in care nu va fi adjudecat în procedura de vânzare. Preţul de pornire al licitaţiei pentru închiriere este de 100.000 Lei + TVA pe lună.

Potenţialul de investiţie în această afacere este strâns legat de trendul ascendent pe care se află industria agricolă românească. Ţara noastră este una dintre ţările cu cel mai pronunţat profil agrar din Uniunea Europeană, deţinând aproape o treime din totalul terenului agricol al acesteia. Amplasamentul agro-industrial Moara Todireni funcţiune în anul 2016, a beneficiat de finanţare de la CEC Bank.

Licitaţiile vor avea loc în datele de 22.05.2020 şi 29.05.2020 iar mai multe informaţii pot fi obţinute prin contactarea directă a organizatorului licitaţiilor, administratorul judiciar Insol Advisor SPRL (www.insoladvisor.ro).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO