Companii

(P) Performanţa fabricilor TeraSteel a crescut cu peste 10% într-o luna, cu sistemul APS de la Senior Software

(P) Performanţa fabricilor TeraSteel a crescut cu peste...

Autor: Publicitate

17.10.2019, 10:42 385

TeraSteel este subsidiara a Grupului Teraplast si este unul dintre principalii furnizori de solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania. Compania isi planifica mai eficient productia din cele 2 fabrici cu ajutorul sistemului APS de la Senior Software.

TeraSteel foloseste cu succes sistemul APS (Advanced Planning & Scheduling) de la Senior Software, in cele 2 fabrici din Romania si din Serbia. La doar o luna de la implementarea solutiei de planificare avansata, compania a obtinut o crestere de peste 10% a performantei operationale.

Aceasta schimbare a fost determinata atat de eliminarea realizarii manuale a planurilor de productie si, prin urmare, a riscului de eroare umana, cat si de raspunsul rapid oferit de catre soft la scenariile multiple.

“Solutia oferita de Senior Software s-a pliat cel mai bine pe necesitatile actuale ale companiei. Era necesar sa implementam un program de planificare a productiei deoarece nu dispuneam de o astfel de solutie, iar acest lucru ingreuna munca programatorului de productie, a celor din zona de aprovizionare si din productia efectiva, aspecte ce aveau o influenta directa asupra vanzarilor”, a declarat Mariana Bodica - Sef Departament Logistica TeraSteel.

Beneficii obtinute de companie prin folosirea solutiei SeniorAPS:

  • Planificarea productiei a fost imbunatatita, urmare a inlocuirii rapoartelor Excel pentru centralizarea comenzilor. Actualizarea raportului lunar de planificare a comenzilor si a necesarului de materiale se realizeaza automat, odata cu preluarea informatiilor din sistemul de gestiune a resurselor.
  • Pentru fiecare comanda executata, emiterea etichetelor se face automat, cu posibilitatea listarii per client/produs/comanda, procesul de livrare fiind efectuat cu un grad mai ridicat de acuratete
  • La fiecare import de date, planificarea productiei este ajustatain functie de noile comenzi, iar utilizatorii pot face oricand modificari dupa anumite criterii: urgente in livrare, atentionari legate de stocul de materii prime, comenzi intarziate etc.
  • Emiterea automata a necesarului de materiale, cu cantitatile finale centralizate pe fiecare tip de material, a imbunatatit performanta in zona de aprovizionare.
  • Posibilitatea de testare a diferitelor scenarii de productie, prin emiterea timpilor necesari unei productii intr-o varianta sau alta, a dus la eliminarea timpilor morti si cresterea capacitatii de productie.

Despre TeraSteel

Fondata in 1994 si avand sediul in Bistrita-Nasaud, TeraSteel are ca domeniu de activitate producerea de panouri sandwich, structuri metalice zincate si hale la cheie. Prin folosirea de linii tehnologice de ultima generatie, compania ofera produse calitative clientilor din peste 20 de tari (Olanda, Germania, Austria, Elvetia, Ungaria, Croatia etc.).

Despre Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce şi Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din aproximativ 150 de angajati, fiind unul dintre principalii furnizori de sisteme software integrate din Romania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO