Companii

(P) România – o prioritate pentru planurile pe termen lung ale companiei americane Purolite!

(P) România – o prioritate pentru planurile pe termen...

Autor: Publicitate

20.12.2019, 08:30 760

Anul 2019 a reprezentat, până acum, unul din cei mai de succes ani ai firmei Purolite, din punct de vedere al afacerilor. Cu peste 25 de ani de activitate în România, unitatea de producţie din Victoria are peste 270 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai importanţi angajatori din zonă.

 

Peste 20 de proiecte de responsabilitate socială finanţate într-un singur ancom

În egală măsură, Purolite a avut în 2019 o implicare fără precedent în proiecte de responsabilitate socială în Ţara Făgăraşului. Peste 20 de proiecte şi iniţiative locale au fost finanţate parţial sau integral, prin intermediul platformei proprii - ”Laboratorul de fapte bune”. Aceasta îşi propune să susţină, finanţeze şi promoveze iniţiative civice şi proiecte derulate de organizaţii neguvernamentale sau instituţii din Ţara Făgăraşului din domeniul educaţiei, sănătăţii, culturii şi protecţiei mediului înconjurător. Marea majoritate a beneficiarilor sunt din sistemul educaţional, copii preşcolari şi şcolari. Aflat la primul an de existenţă, Laboratorul de fapte bune a asigurat finanţări pentru proiecte în care au fost implicate direct peste 2500 de persoane din Ţara Făgăraşului.

 

După 25 de ani aici, rolul Purolite România este tot mai important în business-ul global

”Avem un angajament pe termen lung faţă de România, funcţionăm de 25 de ani aici şi dorim să ne continuăm activitatea mulţi ani de acum înainte. Ne simţim acasă în Victoria şi dorim să ne implicăm şi mai mult în comunitate în perioada următoare, prin proiecte şi iniţiative locale, cu scopul de a creşte calitatea vieţii în zonă” declară Martin Ghosh, administrator al Purolite România.

”Am fost martor la începuturile Purolite în România şi am observat dezvoltarea companiei în decursul acestor ani, precum şi importanţa acesteia pentru business-ul nostru global. Purolite are o strategie pe termen lung, prin care urmăreşte extinderea şi consolidarea prezenţei sale în România. Acest lucru ar trebui să ofere garanţie actualilor şi viitorilor noştri angajaţi. Odată cu dezvoltarea sa, compania îşi propune şi extinderea implicării în bunăstarea oraşului Victoria şi a localităţilor din jurul fabricii” adaugă Satish Bapat, Global Operations Manager.

 

Investiţie de peste 15 milioane de dolari pentru un impact redus asupra mediului înconjurător

În 2019, societatea Purolite a demarat procesul de construcţie a unei staţii de epurare a apei reziduale de ultimă generaţie, o investiţie de peste 15 milioane de dolari. În acest sens, a fost semnat un contract cu firma WABAG, cu sediul în Bucureşti, firmă ce aparţine grupului cu acelaşi nume, lider mondial în managementul apei pentru sectoarele industriale şi municipale, care va proiecta, va construi şi va asigura funcţionarea staţiei. Noua staţie, dotată cu multiple sisteme de epurare, va fi extrem de eficientă în ceea ce priveşte purificarea apei reziduale, permiţând totodată şi reutilizarea ei. ”Investiţia, asemeni altor multe investiţii anterioare, nu avansează în ritmul dorit de noi, întrucât obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare este un proces lent şi de lungă durată. Angajamentul nostru faţă de comunitatea din Victoria ne obligă să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru ca lucrurile să se întâmple cât mai repede” a declarat Martin Ghosh.

 

Despre Purolite

Purolite este un furnizor global de răşini schimbătoare de ioni, catalizatori şi adsorbanţi care contribuie la menţinerea unei lumii curate şi sănătoase. Cu sediul central în Pennsylvania, SUA, Purolite deţine unităţi de producţie certificate ISO 9001 în Statele Unite ale Americii, China şi România şi operează în cinci centre de cercetare şi dezvoltare din America, Europa şi Asia.

În industrii precum cea a tratării apei, generarea de energie, industria produselor farmaceutice, a alimentelor şi băuturilor, Purolite aduce pe piaţă mai multe produse noi decât orice altă companie producătoare de răşini, fiind singura companie axată exclusiv pe tehnologia răşinilor. Cu cea mai mare şi pregătită echipă tehnică de vânzări şi cu peste 40 de birouri de vânzări pe tot mapamondul, Purolite este compania care găseşte întotdeauna soluţii pentru problemele clienţilor săi.

În Victoria, Purolite deţine şi o unitate de producţie a produselor farmaceutice, inspectată şi certificată de FDA (Food and Drug Administration – Statele Unite), certificată EU cGMP, care are în dotare camere curate pentru obţinerea răşinilor speciale, folosite în aplicaţii de tip “Life sciences”, laboratoare de înaltă tehnologie pentru cercetare, precum şi unităţi de producţie pentru răşini schimbătoare de ioni şi adsorbanţi polistirenici şi acrilici. Purolite deţine tehnologii pentru obţinerea de răşini speciale care îmbunătăţesc calitatea şi eficienţa pentru aproape toate produsele de consum care există astăzi.

În luna iunie a acestui an, Purolite a obţinut certificarea ISO 14001:2015 - sistemul de management de mediu. Certificarea vine ca o confirmare a faptului că unitatea de producţie din România respectă standardele şi reglementările locale şi europene în domeniul protecţiei mediului înconjurător.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO