Companii

Pétry, Holcim: Apar proiecte mai mari de bricolaj, retail şi birouri

François Pétry. Fotograf: Silviu Matei

François Pétry. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

18.02.2015, 00:07 565

Francezul François Pétry, care conduce producătorul de materiale de construcţii Holcim România, spune că vânzările de ciment ale companiei au fost susţinute anul trecut de creşterea numărului de proiecte din sectorul rezidenţial, dar şi nerezidenţial.

„Sectorul rezidenţial s-a revitalizat în 2014 datorită investiţiilor în proiecte mici şi medii. În acelaşi timp, sectorul nerezidenţial s-a dezvoltat foarte bine în ultimele luni, cu unele proiecte mai mari demarate prin reţele de do-it-yourself (bricolaj - n.red.), lanţuri de retail, clădiri de birouri şi proiecte industriale“, a spus Pétry.

Holcim România, subsidiara locală a elveţienilor de la Holcim, nu a publicat încă rezultatele financiare pentru întreg anul 2014, însă cele mai recente date disponibile reflectă evoluţia vânzărilor în primele nouă luni ale anului trecut, când compania a înregistrat o creştere de 4,3% a volumelor de ciment şi clincher comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Tot în primele trei trimestre ale anului trecut, preţul cimentului comercializat de Holcim România a scăzut cu 1,1%. Pétry consideră că anul 2015 va fi similar cu 2014 în ceea ce priveşte evoluţia pieţei cimentului şi a cifrei de afaceri a Holcim România.

Holcim se pregăteşte să fuzioneze la nivel internaţional cu grupul francez Lafarge, cei doi giganţi urmând să vândă mai multe active printre care şi fabricile Lafarge din România pentru a putea finaliza această tranzacţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO