Companii

Pacient, caut medicamente. În plin sezon rece, în cabinetele medicilor de familie nu se mai găsesc vaccinuri pentru copii, iar farmaciile nu mai au medicamente uzuale

Pacient, caut medicamente. În plin sezon rece, în...

Autor: Georgiana Mihalache

20.12.2022, 00:06 890

Preţurile prea mici la medicamente pentru ca producătorii să le mai susţină şi modul în care sunt create legile pot fi cele două diagnostice ale problemei lipsei medicamentelor Părinţii caută vaccinuri pentru nou-născuţi, dar medicii nu le mai primesc de luni de zile Ministerul Sănătăţii se ocupă de achiziţia vaccinurilor, care ajung prin direcţiile de sănătate publică în cabinetele medicilor de familie.

Lipsa medicamentelor este o problemă care continuă de luni bune, iar specialiştii, de la medici la farmacişti, atrag atenţia asupra riscului la care sunt expuşi copiii, mai ales. Care este motivul pentru care am ajuns în situaţia de a nu mai găsi me­dicamente sau vaccinuri?

Unul dintre motive este preţul prea mic la medicamente, care îi de­termină pe producători să nu mai adu­că produsele ieftine în România, piaţa medicamentelor bazându-se pe impor­turi. În urma creşterii costurilor de fa­bricare, dar şi din cauza faptului că în România este reglementat cel mai mic preţ la medicamente din Uniune, pro­ducăto­rii decid să nu mai pună pe pia­ţă medicamentele la care ies în pierdere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO