Companii

Pacienţii români au crescut consumul de medicamente fără reţetă cu 50 de milioane de cutii în decurs de cinci ani. În valoare, piaţa aproape s-a dublat

În ultimele 12 luni, pacienţii au cumpărat cel mai mult produse pentru afecţiunile sistemelor digestiv, cardiovascular şi nervos.

În ultimele 12 luni, pacienţii au cumpărat cel mai mult produse pentru afecţiunile sistemelor digestiv, cardiovascular şi nervos.

Autor: Georgiana Mihalache

27.08.2022, 10:27 257

Piaţa medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală în volume a ajuns în 2021 la peste 250 milioane de cutii vândute pacienţilor din România.

Numărul de cutii de medica­men­te fără reţetă (OTC) care au ajuns la pacienţii români în 2021 a fost de peste 250 de milioane, potrivit date­lor din raportul companiei de cerce­tare de piaţă Cegedim.

În urmă cu cinci ani, românii cumpărau însă circa 200 de milioane de cutii de medicamente, în decursul anului 2017. Din datele anterioare, în urmă cu zece ani, consumul de pro­duse fără reţetă se situa la 158 milioa­ne de cutii pe an, date aferente anului 2012. Astfel, într-un deceniu, pacien­ţii români au cumpărat în plus cu 100 mi­lioane de cutii de medica­men­te din segmentul OTC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO