Companii

Pagina Verde. Administraţia Fondului pentru Mediu are peste 8 mld. lei pentru proiecte care să asigure tranziţia la o economie verde

Pagina Verde. Administraţia Fondului pentru Mediu are...

Autor: Alexandra Matei

18.06.2022, 11:20 613

♦ Cel mai consistent buget este direcţionat către creşterea eficienţei energetice în clădirile publice, un obiectiv pentru care s-au alocat 2,8 miliarde de lei.

Statul român, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), are un buget cumulat de peste 8 miliarde de lei pentru cele mai importante programe menite să asigure tranziţia României la o economie verde, arată calculele ZF făcute pe baza datelor transmise de reprezentanţii instituţiei. Cel mai consistent buget este direcţionat către creşterea eficienţei energetice în clădirile publice, un obiectiv pentru care s-au alocat 2,8 miliarde de lei.

Printre proiectele către care mai merg banii se mai numără achiziţia de autoturisme pur electrice sau hibride, electrocasnice performante din punct de vedere energetic, sisteme fotovoltaice şi altele. Din suma totală care depăşeşte 8 miliarde de lei, doar aproximativ 3 miliarde de lei vor fi acordaţi în 2022.

„Programele Administraţiei Fondului pentru Mediu vor avea anul acesta un buget destinat plăţilor de aproximativ 2,7 mld. lei, valoare care va fi utili­zată pentru onorarea angajamentelor AFM rezultate atât din sesiuni ante­rioare, cât şi existente sau viitoare. Totodată, vor fi continuate programele deja consacrate şi vor fi lansate sesiuni de finanţare pentru programe noi, AFM, în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, fiind într-un proces continuu de adaptare la cerinţele impuse de realitatea socio-economică existentă la nivel naţional şi pentru a eficientiza progra­mele de finanţare pe care le are în portofoliu“, au transmis reprezentanţii AFM la solicitarea ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO