Companii

Pan Group are un contract cu Kraft pentru cafeaua Jacobs 3 in 1

08.10.2009, 23:16 166

Pan Group Craiova, unul dintre cei mai mari producatori demorarit si panificatie de pe plan local, a extins anul acestaparteneriatul cu producatorul Kraft Foods Romania si pe segmentulcafelei si a inceput sa ambaleze produsele Jacobs 3 in 1.

"Datorita rezultatelor anterioare am extins colaborarea cuKraft Foods, demarand ambalarea produselor 3 in 1 Jacobs, culivrari atat in tara, cat si in strainatate", au declaratreprezentantii Pan Group, cu afaceri de peste 25 mil. euro in2008.

Colaborarea dintre Kraft Foods Romania si Pan Group a inceputin 2008, cand compania craioveana a demarat productia de prajituriPoiana Dulce pentru Kraft. Potrivit reprezentantilor Pan Group,relocarea fabricii din Brasov in Bulgaria, care urmeaza a fifinalizata pana la sfarsitul anului, nu a afectat parteneriatulcelor doua companii.

"O parte din materiile prime vor fi aduse din tara vecina,distantele Craiova-Brasov si Craiova-Bulgaria fiind aproximativaceleasi", au declarat reprezentantii producatorului brandurilor desnack-uri sarate Salatini si Capollini, dar si a ruladelor Rollinid'Oro. Mai mult, din luna august a acestui an, Pan Group a inceputsa produca si Poiana Dulce cu capsuni.

Pan Group nu este singurul producator local care a preluat oparte din productia Kraft in urma relocarii fabricii din Brasov inBulgaria. Compania Rap Confectionery din Brasov, detinuta de omulde afaceri Radu Popeia, opereaza pana la finalul anului in fabricade ciocolata a Kraft Foods din Brasov, producand batoanele Smash sibomboanele Chokotoff. Kraft mai are insa si un parteneriat cuSupreme Group, detinut de fratii Jihad si Johnny Jabra, pentruprocesarea cafelei Nova Brasilia.

Pan Group, controlata de familia Busuioc, a inregistrat inprimele sapte luni ale acestui an o crestere de 10% a vanzarilor involum comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

"Dezvoltarea pietelor interne, cat si extinderea la nivelinternational in tari ca Anglia, Belgia, Ungaria, Bulgaria,Croatia, Slovacia, Cehia au determinat o crestere a vanzarilor laexport cu 21%", spun reprezentantii companiei.

Exporturile au reprezentat in 2008 aproximativ 10% din cifra deafaceri a Pan Group, adica aproximativ 2,5 milioane de euro, fiindin crestere cu aproximativ 50% fata de anul precedent.

Chiar daca exporturile au protejat compania de fluctuatiilemonedei euro, actionarii Pan Group au taiat anul acesta dincosturile companiei pentru a nu fi nevoiti sa disponibilizeze oparte din cei peste 1.000 de angajati.

"Am renegociat contractele de furnizare a materiilor prime,contractele de imprumut cu bancile pentru reducerea dobanzilor si aredimensionarii ratelor, cat si reducerea anumitor costurisalariale", sustin reprezentantii Pan Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO