Companii

Până unde merg lucrurile în piaţa medicală privată. MedLife a cumpărat un spital pe care reţeaua Regina Maria anunţase că îl preia. Avocat: „Este neobişnuit, de regulă nu se întâmplă aşa ceva“

Autor: Georgiana Mihalache

18.07.2022, 00:07 1811

♦ La 8 iunie, reţeaua Regina Maria anunţa achiziţia spitalului Muntenia Hospital din Piteşti, Argeş, iar într-o lună, la 14 iulie, MedLife a anunţat semnarea tranzacţiei pentru aceeaşi unitate spitalicească ♦ „Astfel de situaţii sunt rare. Este neobişnuit“, spune avocatul Alexandru Bîrsan, partener şi coordonator al departamentului de fuziuni, achiziţii şi pieţe de capital în cadrul casei de avocatură Filip & Company.

Competiţia din piaţa privată de sănătate creează situaţii noi în zona de achiziţii, după ce primii doi competitori, MedLife şi Regina Maria, au ieşit public cu anunţuri privind achiziţia aceluiaşi spital. Cum s-a ajuns în această situaţie?

Primul anunţ public a fost făcut de reţeaua Regina Maria, la 8 iunie, când preciza într-un comunicat de presă că îşi adaugă în portofoliu Muntenia Hospital din Piteşti, fondat şi administrat de SIF Muntenia. „Achiziţia Spitalului Muntenia închide cercul îngrijirii medicale pe care îl oferim pacienţilor şi abonaţilor noştri din Argeş, după aproape 10 ani de prezenţă în regiune“, spunea la acel moment Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO