Companii

Pandemia a schimbat puternic pachetele de beneficii pentru angajaţi: serviciile de masaj, abonamentele la sală şi petrecerile de Crăciun aproape au dispărut, dar asigurările şi acţiunile câştigă teren

Pandemia a schimbat puternic pachetele de beneficii...

Autor: Roxana Rosu

29.11.2021, 15:44 626

Programul de lucru flexibil este cel mai căutat beneficiu pentru angajaţi în anul 2021 la nivel global, în condiţiile în care pandemia a adus modificări importante în structura pachetelor de servicii acordate de către companii, arată o analiză realizată de Mazars.

Astfel, serviciile de masaj şi masă la birou au dispărut aproape complet, aceste pachete scăzând cu 95% în 2020, pentru ca din ianuarie 2021aceste beneficii să nu mai fie acordate deloc.

Alte abonamente, precum abonamentele la sală şi petrecerile de Crăciun, au scăzut de asemenea mult în rândul beneficiilor acordate de angajatori. Anul 2021 a înregistrat o scădere cu încă 40% faţă de valorile înregistrate în anul 2020.

În acelaşi timp, pandemia a dus la creşterea acordării anumitor pachete de beneficii salariale, precum asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă.

Dacă la începutul anului 2019, asigurările de viaţă erau beneficiile cel mai rar întâlnite în cadrul companiilor, la finalul anului 2020 s-a înregistrat o creştere în acordarea acestora cu 50% faţă de anul 2019. În ceea ce priveşte datele înregistrate în anul 2021, valoarea asigurărilor de sănătate a crescut cu 17% faţă de valorile înregistrate în anul 2020, în timp ce sumele aferente asigurărilor de viaţă s-au dublat faţă de valorile înregistrate în această categorie în anul 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO