Companii

Panel: Noua specie de companie de utilităţi: Ce fac furnizorii de energie şi gaze pentru a-şi ţine clienţii aproape într-o piaţă liberă

Autor: Cristina Bellu

15.03.2015, 19:00 47

Eric Stab, preşedinte-director general al GDF SUEZ Energy Romania

De la 1 ianuarie am prezentat o ofertă de piaţă liberă pentru consumatorii noncasnici. Un număr mare de consumatori au trecut pe contracte libere. În medie, cred că preţurile au rămas în general stabile. Câţiva consumatori mari au reuşit să negocieze reduceri de preţ, iar ceilalţi sunt aproximativ la acelaşi preţ.

Dacă volumele continuă să scadă vom avea un impact în zona de distribuţie, astfel că sperăm că situaţia se va stabiliza şi apoi îmbunătăţi.

Estimările noastre sunt că cererea va stagna în anii următori, eventual cu o creştere din 2020.

România are nevoie în continuare de investiţii în infrastructură. După ce s-a întâmplat cu regenerabilele, este tot mai dificil să mergi la sediul companiei cu proiecte şi să le spui să aibă încredere că vom primi un tratament corect. Reacţia lor va fi: cum rămâne cu regenerabilele?

Martin Zmelik, director general CEZ Romania

Nu suntem pe business case pozitiv. Aşteptările sunt una, realitatea e alta şi e o situaţie complicată care va fi rezolvată în curând, cum promite şi guvernul. Sunt multe soluţii pentru a pune în echilibru situaţia. E aspectul de care are nevoie toată lumea pe partea de producţie.

Până acum, businessul era foarte previzibil, foarte stabil, am luat-o ca pe o invitaţie să îmbunătăţim calitatea reţelei. Ce e important pentru noi în business, pe care îl considerăm un serviciu public, este să avem predictibilitate.

Dacă comparăm electricitatea din România cu Europa, adevărul e că proporţia e diferită dar nu semnificativ. Sunt proporţii mai mari pentru regenerabile în factură în Europa, dar nu vor fi diferenţe majore faţă de Europa. Aici diferenţa mai mare e la impozitare, la tariful de cogenerare şi la regenerabile.

Toni Volpe, director general Enel Romania

Revizuirea ratei reglementate de rentabilitate (RRR) a surprins pe toată lumea, pe noi, pe Electrica, pe ceilalţi distribuitori, pe Transelectrica. Pentru distribuitori cadrul de reglementare ar fi trebuit să fie stabil mai mulţi ani, dar a venit o decizie a reglementatorului de a schimba un element esenţial. RRR este semnalul principal care atrage investitori. Depinde şi de punctul de start al ţării. În general, e obişnuit să începi cu o RRR înaltă şi apoi să o reduci treptat, pentru că rata iniţială atrage mai multe investiţii de care este nevoie. Reţelele care sunt deja foarte dezvoltate oferă o rată mai mică decât în ţările unde încă mai sunt necesare investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO