Companii

Papalekas a luat 65 mil. euro de la UBS şi începe lucrările la turnul din Floreasca

Papalekas a luat 65 mil. euro de la UBS şi începe...

Autor: Cristi Moga

17.02.2014, 00:06 615
Fondul de investiţii Globalworth, fondat şi condus de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai puternici şi mai discreţi investitori din piaţa imobiliară, a anunţat vineri obţinerea unei linii de finanţare cu o valoare de până la 65 de milioane de euro de la banca elveţiană UBS, una dintre cele mai puternice din lume, cu active de peste 1.000 de miliarde de franci elveţieni (800 de miliarde de euro).
 
Această finanţare reprezintă o premieră pentru piaţa imobiliară locală, în condiţiile în care puternicul grup elveţian nu a mai fost până în prezent implicat în creditarea unor astfel de investiţii în România şi arată totodată slabul apetit pentru împrumuturi imobiliare al băncilor prezente la nivel local. De altfel, un alt investitor activ la nivel local, şi anume compania S Group din Cehia, a dezvoltat o clădire de birouri în zona Piaţa Chirigiu având finanţare de la PPF Bank, o altă instituţie financiară care nu are o prezenţă directă la nivel local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO