Companii

Papalekas este aproape să obţină bani pentru o clădire de 60 mil. euro

Papalekas este aproape să obţină bani pentru o...

Autor: Cristina Cuncea

29.09.2013, 19:00 620

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România, a ajuns la o înţelegere cu o instituţie financiară europeană pentru finan­ţarea dezvoltării unui imobil de birouri pe fostul amplasament al show-room-ului Porsche Aviaţiei.

„Procesul de dezvoltare şi de autorizare este în grafic. Demolarea clădirilor existente a fost finalizată şi urmează să alegem contractorul general. Ne aşteptăm ca autorizaţia de construire să fie obţinută în ianuarie 2014. Au fost agreaţi termenii privind finanţarea proiectului cu o instituţie financiară europeană importantă. Pe partea de închiriere, există negocieri pentru circa 60% din spaţiu cu mai multe companii multinaţionale“, se arată într-un raport al fondului Globalworth Real Estate Investments, vehicul înfiinţat de omul de afaceri elen în acest an.

Porsche Aviaţiei, din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutat în show-room-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vânzarea terenului de 10.000 metri pătraţi de sub proiect către Papale­kas într-o tranzacţie esti­mat­ă la circa 8 milioane de euro.

Fondul Globalworth Real Estate Investments inten­ţionează să con­struiască pe terenul res­pectiv, amplasat într-o zonă foarte căutată în ulti­mii ani de către in­ves­titorii imo­bi­liari, mai ales cei de clădiri de bi­rouri, un imobil cu 23 de etaje şi o suprafaţă con­stru­­ită de 48.700 de metri pă­traţi. Investiţia este esti­mată la 60 de milioane de euro. Potrivit unui anunţ an­terior al fondului de investiţii, 50-55 de milioane de euro din investiţie ar urma să reprezinte surse atrase. Construcţia ar trebui să fie finalizată în 2015.

Globalworth Real Estate Investments deţine şapte proiecte imobiliare din Bucureşti, fondul fiind listat pe piaţa secundară de la Londra, de unde a reuşit să atragă 53 de milioane de euro.

Proiectele includ două clădiri de birouri, turnul Tower Center din Piaţa Victoriei din Capitală şi City Offices (fostul City Mall), două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, un proiect logistic în Timişoara şi trei terenuri în nordul Bucureştiului unde se vor ridica clădiri de birouri. Valoarea tuturor activelor deţinute de fondul de investiţii este de circa jumătate de miliard de euro.

„Compania este în negocieri avansate cu un număr de proprietari din România şi Grecia pentru achiziţia sau dezvoltare mai multor proiecte“, se mai spune în raport.

Globalworth Real Estate Investments are ca ţintă proiecte existente sau care urmează să fie dezvoltate, dar şi proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi trans­formate în active performante şi vandabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO