Companii

Paradox din dosarul Loteriei: un angajat al Fiscului este membru în Consiliul de Administraţie al companiei de stat acuzată de prejudicii de 463 de milioane de lei

Paradox din dosarul Loteriei: un angajat al Fiscului este...

Autor: Adelina Mihai

13.04.2015, 13:58 827

Adrian Mişu Manolache, managerul care a ocupat funcţia de director general al Loteriei Române în ultimii doi ani, Adrian Nicuşor Nica, director în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,  Cristian Florin Ciurlău, conferenţiar universitar în cadrul Universităţii creştine Dimitrie Cantemir şi Nicuşor Marian Buică, fost secretar de stat la Transporturi sunt membri ai consiliului de administraţie al Loteriei, compania de stat urmărită penal pentru un prejudiciu de peste 463 de milioane de lei.

Într-un comunicat transmis la mijlocul săptămânii trecute, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că a început urmărirea penală faţă de Loteria Română “pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie de activităţI din domeniul jocurilor de noroc”, iar prejudiciul este de peste 463 de milioane de lei. Faptele s-ar fi săvârşit în perioada 2006- 2013, perioadă în care Loteria ar fi organizat jocuri de noroc de tip slot machine fără a avea licenţa şi autorizaţiile necesare.

Informaţiile privind componenţa consiliului de administraţie al companiei de stat aflată în subordinea Ministerului de Finanţe apar pe site-ul instituţiei, iar funcţiile deţinute şi salariile obţinute de către membrii consiliului de administraţie ai Loteriei sunt valabile pentru anii 2013 şi 2014.

Astfel, Adrian Mişu Manolache, bancherul care a lucrat timp de 13 ani pentru BCR, a preluat conducerea Loteriei Române în martie 2013, funcţie din care şi-a dat demisia la finalul săptămânii trecute, potivit Mediafax. El a încasat în 2013 venituri din salarii de 101.847 lei (două luni de salariu la BCR şi 10 luni la Loteria Română), considerabil mai scăzute faţă de cele obţinute din salariul de la BCR din 2012, anul în care a încasat venituri de 156.129 de lei, potrivit datelor din declaraţiile sale de avere.

De asemenea, Adrian Nicuşor Nica, membru în CA la Loterie, a avut în 2013 venituri de 69.328 de lei din funcţia pe care o deţinea în cadrul ANAF şi 3.923 de lei de la Loterie.

La rândul său, Cristian Florin Ciurlău , conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir din Bucureşti, a obţinut din această funcţie un salariu de 38.922 de lei în 2014 şi încă 10.000 de lei din activităţi de consultanţă în contabilitate şi achiziţii publice pentru  Spitalul clinic de urgenţă Sf. Pantelimon din Bucureşti.

Nicuşor Marian Buică, un alt membru în CA la Loterie, a încasat anul trecut peste 48.000 de lei din salarii şi indemnizaţii (19.394 de lei din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, 4.074 de lei sub formă de indemnizaţie ca preşedinte al comisiei de privatizare în cadrul  APDF Giurgiu, 3.540 de lei ca membru în consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială, 12.624 de lei ca director la Res Construct Serv şi 8.691 de lei din funcţia de consilier personal la Ministerul Finanţelor).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO