♦ Dezvoltatorii imobiliari spun că apartamentele noi din Capitală sunt mai accesibile decât oricând, însă proiecte rezidenţiale noi mari sunt dezvoltate mai nou doar departe de inelul median, aproape de DNCB, actuala centură a Bucureştului, şi mulţi se îndreaptă spre localităţi din Ilfov unde infrastructura este mult subdimensionată, şcoli noi nu s-au făcut, iar salariaţii tot vor face naveta folosind maşina personală, în lipsă de alternative.
Finanţare, dobânzi, infrastructură rutieră şi de transport în comun, acestea sunt elementele pe care se concentrează dezvoltatorii şi jucătorii din piaţa imobiliară şi mai puţin şcolile, deşi în Bucureşti în multe unităţi de învăţământ elevii merg în trei schimburi pe fondul supraaglomerării.
„Şcoli nu, dar avem furnizori de mobilier. Am venit cu agenţii imobiliare care au şi componentă de locuinţe pre-owned deoarece sunt mulţi clienţi care caută şi blocuri vechi şi avem desigur şi partea de finanţare–bănci“, a spus Alin Caraman, organizatorul Salonului Imobiliar Bucureşti.
Apartamente noi la preţuri cu până la 90% mai mari şi zone unde chiar şi 20 de potenţiali cumpărători se „luptă“, pe fondul deficitului de ofertă, pe fiecare proprietate scoasă la vânzare. Aşa poate fi rezumată, pe scurt, transformarea prin care a trecut Bucureştiul în ultimii cinci ani pe segmentul rezidenţial nou, potrivit datelor imobiliare.ro.