Companii

Paralela 45: Trimitem anual peste 35.000 de români în Grecia

Paralela 45: Trimitem anual peste 35.000 de români în...

Autor: Florentina Niţu

12.06.2019, 00:00 142

Insulele greceşti sunt principala destinaţie aleasă de peste 35.000 de români pentru vacanţa de vară, potrivit reprezentanţilor Paralela 45, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe piaţa locală, controlată de Alin Burcea. În prima săptămână din luna iunie, compania a avut 11 curse charter spre şapte insule greceşti, Creta fiind cea mai solicitată destinaţie a verii.

„Grecia creează dependenţă pentru turiştii noştri. Peste 65% dintre cei care aleg o vacanţă în insule sau pe continent devin clienţi repetitivi şi iau la rând zonele turistice pentru a se bucura de spiritul grecesc autentic, de atmosferă, de ospitabilitatea grecilor, ceea ce face din Grecia o destinaţie foarte căutată”, a declarat Alin Burcea, CEO al Paralela 45.

Antreprenorul a adăugat că anul trecut pentru destinaţia Grecia au înregistrat un număr  record de turişti, de 30 de milioane, în creştere cu 11% faţă de 2017, iar veniturile generate au fost de 21,6 miliarde de euro. El mai spune că se aşteaptă ca în acest an trendul să fie menţinut. Bugetul alocat pe familie de către clienţii agenţiei de turism este de cel puţin 800 de euro. Paralela 45 a finalizat anul trecut cu un rulaj de 60 de milioane de euro, faţă de 50 de milioane de euro în anul anterior, potrivit oficialilor companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO