Companii

Pariul făcut de Tuborg pe apa Bilbor, în pericol din cauza unui acţionar din Orientul Mijlociu

Pariul făcut de Tuborg pe apa Bilbor, în pericol din...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.04.2015, 00:07 1991

URBB, acţionarul majoritar al Bilbor Mineral Water, producătorul brandului de apă minerală Bilbor, şi acţionarul minoritar al companiei - Marsim In­ternaţional, controlat de un om de afaceri din Ori­entul Mijlociu - duc un război de trei ani care a trimis în insolvenţă compania şi pune în pericol o investiţie de 10 milioane de euro în fabrica din judeţul Harghita.

„În opinia noas­tră, URBB şi Mar­sim au viziuni diferite în ceea ce priveşte finanţarea şi des­făşurarea activităţii în general a companiei Bilbor Mineral Water“, a fost răspunsul reprezentanţilor URBB, producătorul berii Tuborg, care nu au dorit să facă mai multe comentarii. United Romanian Breweries Be­reprod (URBB), care este producătorul berii Tuborg, deţine pachetul de 65% din părţile sociale ale Bilbor Mineral Wa­ter, restul aparţinând lui Abdulwahab Ali Abdulqader Alfalaij prin Marsim International.

În 2010, atunci când a fost lansat brandul Bil­bor, planurile grupului URBB vizau vânzări de peste 5 mil. euro în primul an şi atingerea a 10% cotă de piaţă în cinci ani de la debutul pe segmentul apelor minerale din România, o categorie unde liderii sunt Bor­sec şi Dorna.

În 2013, Bilbor Mineral Water ajun­sese la o cifră de afaceri de circa 7,7 milioane de lei (aproape 2 mil. euro), cu 22% mai puţin ca în anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO